ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα στο Αχίλλειον

οπερα-στο-αχίλλειον-466354

H δημοφιλέστερη όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Ο ιππότης με το ρόδο», με τη σούπερ σταρ του σύγχρονου λυρικού θεάτρου, Ρενέ Φλέμινγκ, θα προβληθεί σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου στις 19:30 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Πρόκειται για την τελευταία παραγωγή για τη φετινή σαιζόν στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ–ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της τον ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που την χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για εγγραφές στο Met In Greece Club, στο διαδικτυακό www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου