ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Είστε και φαίνεστε»

είστε-και-φαίνεστε-469141

Την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου οι μαθητές του Γ2 Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Είστε και Φαίνεστε» του Volker Ludwig. H μετάφραση – διασκευή του έργου είναι του Κουκαλάνι Βασίλη. Η προσαρμογή του σεναρίου για τις ανάγκες της παράστασης έγινε από τη φιλόλογο Κολλάτου Κάτια.

Η υπόθεση του θεατρικού έργου «Είστε και Φαίνεστε» είναι εμπνευσμένη από το κοινωνικό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Το έργο ερευνά κάποια από τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννούν την κακοποίηση και τον εκφοβισμό στο χώρο του σχολείου. Φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα όπως: περιθωριοποίηση, λεκτική και σωματική βία ώστε να εξετάσουν τις δικές τους συμπεριφορές και να εμπνεύσει την κοινή δράση για την επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωσή τους μέσω της επιθετικότητας.

Σ΄ αυτήν την παράσταση οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου δίνουν το δικό τους μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού: ΑΝ Η ΒΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΟΤΟ…αυτό θα ήταν: Η ΑΓΑΠΗ, Η ΦΙΛΙΑ, Η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΓΕΛΙΟ, Η ΧΑΡΑ, ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Οι θεατρικοί ρόλοι διδάχτηκαν στο μάθημα της Θεατρολογίας, μάθημα του Μουσικού Σχολείου και η θεατρική παράσταση εντάχθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο ομώνυμου Πολιτιστικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του Πολιτιστικού Προγράμματος «Είστε και Φαίνεστε»: η φιλόλογος Κάτια Κολλάτου (σκηνοθεσία, διδασκαλία ρόλων), η μουσικός Ευσταθία Γκαβαλέκα (μουσική επιμέλεια) και η φιλόλογος Αθανασία Τσαβέ (τεχνική υποστήριξη).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου