ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτογραφική παρουσίαση

φωτογραφική-παρουσίαση-471824

Αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 20:00 το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Παναγιώτης Ανδριώτης θα παρουσιάσει τον φωτογράφο Elliott Erwitt (Έλιοτ Έργουιτ), έναν επαγγελματία φωτογράφο με χόμπι τη φωτογραφία, όπως έχει εύστοχα χαρακτηριστεί.

Ο Έλιοτ Έργουιτ, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή φωτογράφους του πρακτορείου MAGNUM, θα παρουσιαστεί μέσα από 40 επιλεγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες του. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο 88χρονος σήμερα Έλιοτ Έργουιτ, γεννήθηκε στο Παρίσι από Ρώσους γονείς το 1928. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο Μιλάνο. Έφηβος μετακόμισε στο Χόλυγουντ, όπου γνωρίστηκε με τη φωτογραφία, την οποία και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες. Το 1949 ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, παρέα με την αγαπημένη του φωτογραφική μηχανή Rolleiflex. Απαθανάτισε ιστορικές στιγμές, αλλά και ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Τσε Γκεβάρα, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τζον Κένεντι και ηθοποιούς όπως η Μέριλιν Μονρόε. Ταξίδεψε και στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ’60, από όπου θα δούμε φωτογραφίες σε νησιά και μουσεία, μέσα από την χιουμοριστική ματιά του. Σήμερα κατοικεί στη Νέα Υόρκη και παραμένει ενεργός, παρουσιάζοντας το έργο του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου