ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ταξιδευτές σε δυο ευθείες»

ταξιδευτές-σε-δυο-ευθείες-472979

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ταξιδευτές σε δυο ευθείες» της Άννας Σωτρίνη, που εκδόθηκε από τον «Κέδρο», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 7μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Παιδεία ( Αντωνοπούλου 38 ) στον Βόλο. Ομιλητές είναι οι: Νίκος Τσακνής, συγγραφέας – δημοσιογράφος, Μάγδα Κουμπαρέλου, Ιστορικός Τέχνης και η Άννα Σωτρίνη. Διαβάζει ο Ευάγγελος Κακάλιας, ηθοποιός – σκηνοθέτης.

H δημιουργός γεννήθηκε το 1961. Ζει στην Κηφισιά 20 χρόνια και είναι σκηνοθέτης θεάτρου, συγγραφέας, αρθρογράφος και σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης με διάφορους θεατρικούς οργανισμούς καθώς και στην οργάνωση και διεύθυνση προγραμμάτων σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης. Διηύθυνε το Διεθνές φεστιβάλ Θεάτρου σκιών το 1998. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Ovidius» στη Ρουμανία το 2004 και συμμετείχε με παράστασή της, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάτρα 2006. Παράλληλα έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Στο μεταξύ, προγραμματίζονται δύο ακόμη παρουσιάσεις. Την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 7μ.μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο στη Λάρισα, στο Βιβλιοπωλείο Κλου ( Μ. Αλεξάνδρου 6 ), με ομιλητές τους: Σωτήρη Παστάκα, ποιητή, Μάγδα Κουμπαρέλου, Ιστορικό Τέχνης, Νίκο Τσακνή, συγγραφέα – δημοσιογράφο και την Άννα Σωτρίνη. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Χρήστου και Μαρίνα Τσιαμαντά.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 9μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης στην Καρδίτσα, Θέατρο Όψεις ( Γαρδικίου 8 ), με ομιλητές τους: Νίκο Τσακνή, συγγραφέα –δημοσιογράφο, Μάγδα Κουμπαρέλου – Ιστορικό Τέχνης και την Άννα Σωτρίνη. Διαβάζει ο Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός – σκηνοθέτης.

Τι είναι οι « Ταξιδευτές σε δυο ευθείες» που έρχονται το ερχόμενο τριήμερο στην Θεσσαλία; Τους βρίσκεις μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Μεσημβρινού, μεταξύ του βόρειου και του νότιου Πόλου, μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού ημισφαιρίου της Καρδιάς, που χτυπά «…σε δυο ευθείες», όπως το εκκρεμές…

«Τι είναι δυο ευθείες; Είμαστε όλοι εμείς που επιχειρούμε να σχοινοβατήσουμε στο σήμερα και στο χθες με το δεδομένο του επέκεινα. Τι άλλο είμαστε; Είμαστε φθαρτοί που επιχειρούμε να γίνουμε «Ταξιδευτές σε δυο ευθείες», ημερεύοντας το αγαλήνευτο μέσα μας. Για να μην ισχνο βατούμε – ιχνο βατούμε όμως, ελάτε να δράξουμε τον μίτο των ποιημάτων της Άννας Σωτρίνη», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου