ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου και προβολή ντοκιμαντέρ στο Αχίλλειον

παρουσίαση-βιβλίου-και-προβολή-ντοκι-480421

Διπλή εκδήλωση που περιλαμβάνει την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Πέτρου Κουτσιαμπασάκου «Δρόμοι» και προβολή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Σιωπηλός μάρτυρας» πραγματοποιείται την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19.00 στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας, που ήταν γεμάτα με επαναφορά αναμνήσεων, δράσεων, πρωτοβουλιών, αλλά και ενδείξεων νέων σταθερών προοπτικών.

Συνεχίζοντας την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων και με αξιοσημείωτη παρέμβαση στα δρώμενα της Μαγνησίας, συνεργάζεται στη διπλή αυτή εκδήλωση με το CineDoc Βόλου, στο πλαίσιο «Φεστιβάλ Καινούργιων Ντοκιμαντέρ», και πραγματοποιείται παράλληλα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο «Σιωπηλός μάρτυρας» είναι η 9η και προτελευταία προβολή για φέτος.

Επίσης έχει τη συνεργασία και συμπαράσταση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένοι στους αδελφούς Πέτρο και Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Πέτρου Κουτσιαμπασάκου, (1965 -2014), που έχει τον τίτλο, «Δρόμοι». Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, ο οποίος επιμελήθηκε τους «Δρόμους», μετά την αναχώρηση του Πέτρου. Ήταν μεγαλύτερος αδελφός του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και έφυγε από τη ζωή από εγκεφαλικό επεισόδιο, από το οποίο προσβλήθηκε αρχικά στις 19 Νοεμβρίου 2013, στην Αθήνα, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, σε ηλικία 48 ετών.

Στη συνέχεια, που είναι και το κύριο μέρος της εκδήλωσης, προβάλλεται αποκλειστικά το νέο, βραβευμένο, ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, που έχει τίτλο «Σιωπηλός μάρτυρας». Η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και επιβάλλεται από την εταιρεία διανομής του ντοκιμαντέρ.

Τον «Σιωπηλό Μάρτυρα» θα παρουσιάσουν και κατόπιν θα συνομιλήσουν με το κοινό ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος – σκηνοθέτης και η Ελένη Χρυσοπούλου, αρχαιολόγος και θεωρητικός Κινηματογράφου, υπεύθυνη διοργάνωσης CineDoc Βόλου.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων αυτά τα 10 χρόνια, γέμισε με εικόνες και αναμνήσεις από το παρελθόν, δράσεις και ανάσες ανθρώπων που θέλησαν να συνυπάρξουν με τη σκέψη στο όμορφο παρελθόν, την αξιοποίηση και βελτίωση του παρόντος αλλά με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να τιμήσει αυτά τα δέκα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, διοργανώνοντας μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, στη διάρκεια των οποίων θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η αναγκαιότητα της δημιουργίας του συλλόγου, αλλά και θα αναδείξει πλευρές της πνευματικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας, στις οποίες συμμετέχουν απόφοιτοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου