ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το FROZEN της Disney από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

το-frozen-της-disney-από-το-μουσικό-σχολείο-βόλου-531948

Έχοντας διασκευάσει και παρουσιάσει γνωστά κλασικά έργα του μουσικού θεάτρου («φάντασμα της όπερας», «Μελωδία της Ευτυχίας» και «Ωραία μου κυρία») οι καθηγήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Συνόλου «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της Disney. Το αριστούργημα «Frozen» ενέπνευσε την «ομάδα» και αμέσως ανέλαβε το δύσκολο έργο της μεταφοράς του στη σκηνή.

Το σενάριο διασκευάστηκε, οι ρόλοι διανεμήθηκαν, τα μουσικά έργα ενορχηστρώθηκαν και οι μαθητές του συνόλου – προερχόμενοι απ’ όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου- ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια παράσταση που θα μας μεταφέρει στον κόσμο του παραμυθιού.

Το εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό. Χωρίς ειδικά εφέ και με μόνο όπλο, τη νεανική φρεσκάδα, την πολλή θετική ενέργεια και το ταλέντο της υποκριτικής το απαιτητικό έργο παίρνει μορφή μεταμορφώνοντας τα παιδιά σε επαγγελματίες ηθοποιούς , σκηνοθέτες, μουσικούς ορχήστρας , ενδυματολόγους, φροντιστές, χορογράφους και χορευτές, φωτιστές και παραγωγούς. Οι μαθητές-ηθοποιοί καλούνται να ενσαρκώσουν ήρωες κινουμένων σχεδίων, γεγονός που μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας ενώ οι μουσικοί της ορχήστρας εκτελούν έργα μεγάλων απαιτήσεων. Το κέφι και η αγάπη για το θέατρο και τη μουσική επιτυγχάνουν να υπερκεράσουν κάθε δυσκολία και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Η Disney μέσα από το παραμύθι μεταφέρει στο θεατή ‘ δυνατά’ μηνύματα όπως αυτά του σεβασμού της διαφορετικότητας και της αποδοχής της ετερότητας, πολλές φορές καλά κρυμμένα πίσω από τις εντυπωσιακές ιστορίες , πίσω από ξεχωριστούς ήρωες που όλα τα παιδιά ταυτίζονται μαζί τους. Πάντα βέβαια με αριστουργηματικές μουσικές επενδύσεις. Μέσα από την ιστορία της Έλσας και της Άννας , με ιδιαίτερα δεξιοτεχνικό τρόπο αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα των ανθρώπων με διαφορετικότητα ή με ειδικές ικανότητες που οδηγούνται στην απομόνωση, καθώς και ο αγώνας των οικείων τους να τους κάνουν αποδεκτούς και να τους επανεντάξουν στο κοινωνικό σύνολο. Στο τέλος, όπως όλοι πάντα ελπίζουμε, θριαμβεύει η αγάπη που λυτρώνει και ενώνει και με την βοήθεια της Τέχνης η οποία απογειώνει.

Η συνέχεια επί σκηνής…

Η διασκευή σεναρίου, η διδασκαλία χορωδίας και ηθοποιών , η σκηνοθεσία , η ενορχήστρωση των μουσικών έργων και η διδασκαλία της ορχήστρας είναι των καθηγητριών του συνόλου Ελένης Λεφάκη και Ελένης Τσαρδακά.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στην Παλιά Ηλεκτρική στις 20 και 21 Μαρτίου στις 8μμ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Για την είσοδο διατίθενται προσκλήσεις προτεραιότητας – κουπόνια ενίσχυσης του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Πληροφορίες: Τηλ. 2421047155 και 24210-71096

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου