ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μονόλογοι από το Αιγαίο»

μονόλογοι-από-το-αιγαίο-532164

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού (21 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μονόλογοι από το Αιγαίο. Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων».

Στην εκδήλωση, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, θα παρουσιαστεί η δράση του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ένας κύκλος θεατρικών βιωματικών εργαστηρίων, που υλοποιήθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας στην Αθήνα και την Πάτρα. Θα ακολουθήσει ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων από το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο», αποτέλεσμα της παραπάνω δράσης, μια συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο, που πέρασαν το Αιγαίο την τελευταία διετία με την ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο που μας αγκαλιάζει όλους.

Τις σκέψεις, τις αναμνήσεις, τα συναισθήματα και τα όνειρα των ανήλικων προσφύγων θα ζωντανέψουν με την αφήγησή τους ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς και το μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, φιλόλογος και θεατρολόγος Αγγελική Νικολάου, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αγριάς.

Στο πιάνο η Κασσιανή Αμυγδαλίτση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ομάδα Υποστήριξης Προσφύγων Βόλου και το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου