ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τελευταία παράσταση για τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων»

τελευταία-παράσταση-για-τον-υπηρέτη-535366

Αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11.30π.μ πραγματοποιείται η τελευταία παράσταση του έργου «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής για το κοινό. Οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία θα συνεχιστούν.

Ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων», είναι μια κωμωδία που διατηρεί πολλούς από τους τύπους της Commedia dell’ arte. Κύριο πρόσωπο ο Αρλεκίνος που η ανάγκη τον κάνει να δουλεύει σε δυο αφέντες συγχρόνως. Αυτό τον κάνει να βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα να μην αποκαλυφθεί. Έτσι επιστρατεύει την πονηριά του, την εφευρετικότητά του, το ψέμα και, παρά τις αναποδιές που του παρουσιάζονται και τις γκάφες που κάνει, καταφέρνει να τους κοροϊδεύει και τους δύο, μέχρι που η αγάπη του για την υπηρέτρια Σμεραλδίνα τον αναγκάζει να αποκαλυφθεί.

Το έργο είναι ανεβασμένο με τέτοιο τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά εκτός από τη θεματολογία του έργου και τα διαδραστικά στοιχεία της παράστασης, να γνωρίσουν τον σκηνικό τρόπο που παιζόταν η Commedia dell’ arte.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Γεωργαλαδάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Μανώλης Κάβουρας, Στράτος Μεγκές, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Νάνσυ Λούμπαρδου, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής.

Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π. μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας). Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου. Το τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων είναι 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου