ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προάγγελμα άνοιξης στο Πορφυρογένειο

προάγγελμα-άνοιξης-στο-πορφυρογένει-535466

Ρεσιτάλ ιδιαίτερων απαιτήσεων και αξιώσεων διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στο Πορφυρογένειο Αγριάς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σολίστ της αποψινής βραδιάς είναι ο Απόστολος Παληός, νέος καταξιωμένος σολίστ πιάνου με λαμπρή διεθνή καριέρα, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα Σοπέν και Μπραμς.

Η αποψινή συναυλία είναι προάγγελμα άνοιξης στο Πορφυρογένειο. Ο διακεκριμένος σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός, γεννημένος στην Καρδίτσα, με λαμπρές σπουδές και διεθνή σταδιοδρομία, ο οποίος από τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κομίζει σημαντικές διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές («καταπληκτικός πιανίστας», «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα»), εμφανίζεται απόψε στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής μας.

Ο Α. Παληός αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία Βερολίνου και της Λειψίας με καθηγητές τους G. Sava και M. Tomas, έχοντας λάβει το σολιστικό δίπλωμα και master με άριστα παμψηφεί και διάκριση, ενώ μελέτησε παράλληλα μουσική δωματίου και διεύθυνση ορχήστρας. Θήτευσε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι A. Ciccolini, M. Perahia, C. Katsaris, Y. Solomon, R. Szidon, Γ. Χατζηνίκος. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕKΠΑ.

Έχει τιμηθεί με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του ιδρύματος Worldin Harmony. Από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής του απονεμήθηκαν οι διακρίσεις του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και του καλύτερου δίσκου από Έλληνα καλλιτέχνη.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και αλλού (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Η.Π.Α.) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Βιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στις ηχογραφήσεις του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων συνεργασία με τη Naxos. Έχει συμπράξει επανειλημμένα με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudadde Granada κ.ά.) και έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων. Η είσοδος για τους ακροατές είναι όπως πάντα ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου