ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ζωή είναι γυναίκα»

η-ζωή-είναι-γυναίκα-539906

Με μία μοναδική μουσική βραδιά θα τιμήσει, η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) στην οδό Μανδηλαρά και Σταδίου. Η γνωστή υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου και το σύνολο Vol Tempo, ενώνουν τις δυνάμεις τους ερμηνεύοντας αγαπημένες συνθέσεις γνωστών Ελληνίδων και ξένων καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με κομμάτια και κείμενα αφιερωμένα στις γυναίκες και τα μεγάλα πάθη που προκαλούν. Τραγούδια που σκιαγραφούν τους διαφορετικούς ρόλους της ζωής μιας γυναίκας που το κοινό αγάπησε μέσα από τις ερμηνείες. Πώς συνδυάζεται η μουσική του Gardel του Almaran και του Bonfa με τα τραγούδια του Γιαννίδη, του Χιώτη και της Ρεμπούτσικα; Όλα τα κομμάτια είναι εμπνευσμένα ή αφιερωμένα σ’ αυτή, τη «Γυναίκα». Αυτή που αγαπάει, φροντίζει, μισεί, δουλεύει, γίνεται φίλη, σύζυγος, μάνα, πεθερά.

Στο ρόλο του αφηγητή, ο ηθοποιός και συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας. Το σύνολο «Vol Tempo» αποτελείται από τους μουσικούς Φρόσω Γαρδικλή πιάνο, Έφη Χατζή κιθάρα, Στέλιος Κοτρώτσιος κλαρινέτο /σαξόφωνο, Στέλλα Τσιαρδάκα βιολί, Δέσποινα Λουκίδου βιολοντσέλο, Νάνση Χατζή κοντραμπάσο και Θάνος Κυρίδης κρουστά.

H Βολιώτισσα υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου, ξεκίνησε από την ηλικία των 15 ετών τα πρώτα της μουσικά βήματα μελετώντας με τη διακεκριμένη σολίστ Ιουλία Τρούσσα. Βραβεύθηκε με την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» και σπούδασε στα μεταπτυχιακά τμήματα των Guildhall School of Music and Drama (κατ’ εξαίρεση υποτροφία για τρία Masters) και Royal Academy of London πλάι σε ιστορικά ονόματα της φωνητικής τέχνης όπως η Johanna Peters και η θρυλική Vera Roza. Εκεί είχε την ευκαιρία εκτός από το κλασσικό τραγούδι να σπουδάσει musical, ερμηνεία, θέατρο και ηθοποιία αλλά και να εκπροσωπήσει με σημαντικές διακρίσεις το Guildhall σε διαγωνισμούς, gala και διεθνή φεστιβάλ. Από το 1999 μέχρι και σήμερα εμφανίζεται στα σημαντικότερα θέατρα του Λονδίνου. Τελευταίες σημαντικές εμφανίσεις της: Gala Concert στη μνήμη της Μαρία Κάλλας – τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο El Greco, υπό την αιγίδα της UNESCO στην Εθνική Λυρική Σκηνή – ρεσιτάλ με το Conjiunto Instrumental Solistas de Malaga Filarmonic στο Sala maria Cristina στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου