ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Θρυαλλίδα» στη σκηνή

η-θρυαλλίδα-στη-σκηνή-542471

Η θεατρική ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα», συμπληρώνοντας 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, παρουσιάζει τη δεύτερή της φετινή παραγωγή, το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Ο Έβρος απέναντι». Οι παραστάσεις θα δοθούν 9 , 10 , 11 και 12 Μαρτίου στις 21.00 στην Παλαιά Ηλεκτρική.

Στο έργο αυτό, οι δύο συγγραφείς συναντούν για μία ακόμη φορά την κωμωδία αλλά σε άλλο επίπεδο, σε αυτό όπου το γέλιο στο βάθος του είναι η εναλλακτική λύση της απελπισίας.

Τέσσερις άνεργοι Έλληνες, δύο άντρες και δύο γυναίκες. Τέσσερις Έλληνες στα όρια του «νεόπτωχου». Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλει ένας ξένος. Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά κι αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και που, για εντελώς διαφορετικούς και δικούς του λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν μ’ ένα υπόγειο ρεύμα που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας. Το ρεύμα αυτό λέγεται ρατσισμός.

Στην παράσταση παίζουν τα μέλη της «Θρυαλλίδας»: Στέφανος Λάππας, Ηρακλής Παπαγιάννης, Ελευθερία Σαββάκη, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Μαβίδη, μουσική Φάνη Αλεξανδρή, φωτισμούς Εμμανουέλας Μανούσου, σκηνικά – κοστούμια Μαρίας Κάρλου, φωτογραφίες 3iris Photography. Τιμή εισόδου 5 ευρώ και για μαθητές, φοιτητές και ανέργους 2 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 694 704 5057.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου