ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταινία με …άρωμα λουλουδιών στο Μεταξουργείο

ταινία-με-άρωμα-λουλουδιών-στο-μεταξ-570489

Με την ταινία «Λουλούδια», σε σκηνοθεσία Γιον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στην Ν. Ιωνία (έναρξη 21.30) και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21.15.

Στην ταινία ισπανικής παραγωγής 2014 πρωταγωνιστούν οι: Ναγκόρε Αρανμπούρου, Ιτσιάρ Ιτούνιο, Ιτσιάρ Αϊζπούρου, Χοσεάν Μπενγκοετσέα, Εγκοΐτς Λάσα.

Τρυφερή, μελαγχολική ταινία πάνω στην απώλεια, τις μοιραίες συμπτώσεις και τον ανολοκλήρωτο έρωτα, περσινή υποβολή της Ισπανίας για ξενόγλωσσο Όσκαρ. Κουβαλά ένα αδιόρατο, κομψό κισλοφσκικό άρωμα, ενώ θίγει με άκρα διακριτικότητα τις πολλαπλές –ψυχολογικές, κοινωνικές, υπαρξιακές, ιστορικές– διαστάσεις της ανθρώπινης μνήμης.

Η καθημερινότητα της Ανέ, μιας σαραντάχρονης γυναίκας παγιδευμένης σε έναν άχρωμο γάμο, ανατρέπεται απροσδόκητα όταν μια υπέροχη ανθοδέσμη παραδίδεται στην πόρτα του σπιτιού της. Προς μεγάλη της έκπληξη, τα λουλούδια θα συνεχίσουν να καταφτάνουν κάθε εβδομάδα, πάντοτε την ίδια ημέρα και ώρα, και πάντοτε ανώνυμα. Ποιος είναι ο αινιγματικός αποστολέας και τι θέλει άραγε από εκείνη; Μερικά άνθη με μυστηριώδη προέλευση εισβάλλουν, επίσης απροειδοποίητα, στις ζωές της Τέρε και της νύφης της, Λούρδης, καθώς ένας άγνωστος αφήνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη στη μνήμη ενός ανθρώπου σημαντικού γι’ αυτές, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη σχέση τους. Αυτή είναι η ιστορία τριών γυναικών που οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά χάρη σε μερικά μπουκέτα λουλούδια. Λουλούδια που τις κάνουν να νιώθουν ότι μέσα τους ανθίζουν και πάλι συναισθήματα που είχαν ξεχάσει εδώ και καιρό…

Υπέροχες ερμηνείες, σπουδαία μουσική υπόκρουση, εξαιρετική δουλειά στη διεύθυνση φωτογραφίας (τόνοι γαλάζιοι και γκρι, μέσα στους οποίους τα λουλούδια εύκολα ξεχωρίζουν με την πανδαισία των χρωμάτων –τη ζωή, αλλά και τη λευκότητά τους – το θάνατο). Οι φίλοι του σινεμά δεν έχουν παρά να τραβήξουν μια γερή ρουφηξιά από αυτό το υπέροχο κινηματογραφικό άνθος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου