ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απογευματινό του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

απογευματινό-του-λυκείου-ελληνίδων-β-585091

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του ένα απολαυστικό απογευματινό τσάι, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο «Ξενία». Η εκδήλωση περιλαμβάνει αφενός, σύντομη ομιλία του Σπύρου Πουρνάρα, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με το επίκαιρο θέμα «Λοιμώξεις του χειμώνα, μέτρα πρόληψης και ο ρόλος των αντιβιοτικών» και αφετέρου, μουσικό πρόγραμμα με κιθάρα και φωνή. Ο γνωστός κιθαρίστας Νίκος Παναγιωτίδης και στο τραγούδι η χαρισματική Λήδα Φιλιπποπούλου θα παρουσιάσουν ένα μικρό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με επιλογές από τα πιο δημοφιλή μελοποιημένα ποιήματά του. Κάρτες συμμετοχής διατίθενται τα πρωινά στη Γραμματεία του ΛΕΒ (Κοραή 79) 2421033938 – 2421305753.

O Σπύρος Πουρνάρας γεννήθηκε στο Βόλο το 1969. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής του Α.Π.Θ. το 1993 και τον τίτλο της Ειδικότητας Μικροβιολογίας-Βιοπαθολογίας το 1999. Το 2001 εκλέχθηκε Λέκτορας και το 2007 Επίκουρος Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και υπηρέτησε ως το 2012. Το 2011 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας και το 2015 Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2016 είναι διευθυντής στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Από το 2014 είναι προσκεκλημένος καθηγητής (Attending Guest Professor) στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Groningen της Ολλανδίας και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Έχει δημοσιεύσει 165 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρες διεθνείς ιατρικές επιθεωρήσεις, είναι μέλος της συντακτικής ομάδας έξι ιατρικών επιθεωρήσεων, και κριτής σε 56 Ιατρικές επιθεωρήσεις. Ο Σ. Πουρνάρας είναι παντρεμένος με την ιατρό μικροβιολόγο-βιοπαθολόγο Αλεξάνδρα Πολύζου, που διατηρεί ιατρικό μικροβιολογικό εργαστήριο στο Βόλο, και έχουν τρία παιδιά.

Η Λήδα Φιλιπποπούλου γνωστής πηλιορείτικης οικογένειας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κλασικό τραγούδι σε μικρή ηλικία στο Εθνικό Ωδείο με τον Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο κα αργότερα με τον αείμνηστο Φραγκίσκο Βουτσίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τις ξένες γλώσσες και πήρε Δίπλωμα Μετάφρασης από το London Institute of Linguists. Σπούδασε Φωνητική και Ερμηνεία Προκλασικής Μουσικής στο Royal Welsh College of Music and Drama στην Ουαλία. Από το 2011, ζει στα Άνω Λεχώνια με την οικογένειά της, όπου και εργάζεται ως μουσικός και μεταφράστρια. Είναι ενεργό μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

O Nίκος Παναγιωτίδης σπούδασε κλασική κιθάρα κοντά στους Δ. Φάμπα και R. Aussel, Γ. Αυγερινό, Μ. Τραυλό, και αναγεννησιακά και μπαρόκ όργανα στη Μουσική Ακαδημία Guildhall του Λονδίνου. Στο ενεργητικό του έχει πλήθος συμμετοχών σε κορυφαία φεστιβάλ, ρεσιτάλ, συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δισκογραφικές -τηλεοπτικές παρουσίες και παραγωγές. Δίδαξε κιθάρα και θεωρητικά επί πολλά χρόνια στην Αθήνα και συνεχίζει σε Ωδεία και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπου επέλεξε να ζει από το 2002, διδάσκοντας παράλληλα λαούτο και Basso Continuo και παραδίδοντας τακτικά σεμινάρια ερμηνείας της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής σε παλιά ή σύγχρονα όργανα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου