ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνές μουσικό φεστιβάλ στο Βόλο

διεθνές-μουσικό-φεστιβάλ-στο-βόλο-588518

Σημαντική διοργάνωση αποτελεί το πρώτο διεθνές μουσικό show case conference & festival που θα γίνει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, στο Βόλο στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2017.

Στο Volume Music Show Case, που θα διεξαχθεί σε ιστορικούς χώρους του Βόλου (οι συζητήσεις και τα «σεμινάρια» θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποίας Ν & Σ. Τσαλαπάτα, ενώ οι συναυλίες θα γίνουν στο Labart), θα συμμετάσχουν managers, παραγωγοί, δημιουργοί και ερμηνευτές, που θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν καταξιωμένους παραγωγούς, καλλιτέχνες, managers και promoters από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να συζητήσουν μαζί τους και να παρακολουθήσουν ειδικά ενημερωτικά sessions.

Μεταξύ αυτών, ο Vincenzo Spera, προέδρος του Assomusica του Σωματείου Ιταλών Μουσικών Παραγωγών και εμβληματικός παραγωγός της Due Mila Grandi Eventi, οι εκπρόσωποι του European Jazz Orchestra (Swinging Europe- Δανία) και της Root Music (Αγγλία), συνεργάτες από ευρωπαϊκά δίκτυα όπως ο Marton Naray (Nouvelle Prague & Czech Music Office –Τσεχία), o Michal Wojcik (Krakow Music Foundation & Tak BRzmi Miasto show case festival – Πολωνία) και ο Zsolt Jeges από το Take Berlin Promotion (συνεργάτες Lollapalooza, Ozora, Rock for People, Sziget κ.ά).

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η Δάφνη Στεφανίδη (DS events), Λήδα Ρουμάνη (Ελευθερία Αρβανιτάκη), Μιχάλης Τσέπελης (Rock Madness) agents & Promoters, ο Georges Perot (ΜΕΣΟ Εκδηλώσεις – Εθνικό Δίκτυο ΕΓΜ) αλλά και οι καλλιτέχνες μουσικοί Λεωνίδας Μπαλάφας, Παναγιώτης Μελίδης (Larry Gus), Φώτης Σιώτας & Κώστας Παντέλης (Sancho 003), Πέτρος Μάλαμας, The Noise Figures και αρκετοί άλλοι.

Η συνάντηση εστιάζει στο παρόν και το μέλλον της ζωντανής μουσικής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής, κεντρικής και νοτιάς Ευρώπης, τις προκλήσεις των Ελλήνων νέων δημιουργών που προσβλέπουν στο εξωτερικό και τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών μουσικών δικτύων.

Το διήμερο περιλαμβάνει πρόγραμμα δέκα θεματικών που αποτελείται από 6 συζητήσεις, παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών και τέσσερα workshops με coaching και mentoring sessions, για τα οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, σε μια προσπάθεια πραγματικής ανταλλαγής γνώσης και απόψεων.

Εξάλλου, στο Volume Showcase Festival θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνδιάσκεψη του Network for the Internalization of Music Producers in Europe (NIMPE), η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητά τρόπους υποστήριξης και διεθνούς δικτύωσης των μουσικών παραγωγών εντός της Ευρώπης.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου σε συνδιοργάνωση με το ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ – Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Βόλου και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν & Σ. Τσαλαπάτα, και συνδιοργανώνεται από τις Labart, ΜΕΣΟ Μουσικές Εκδηλώσεις και Plenty Projects.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου