ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

υπηρέτης-δύο-αφεντάδων-589011

Πρεμιέρα κάνει η Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Ο Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11.30π.μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Με την περσινή παράσταση «ο Αριστοφάνης πάει σχολείο» η Πειραματική Σκηνή γνώρισε στα παιδιά έναν απ’ τους ένδοξους προγόνους μας, τον Αριστοφάνη. Ταυτόχρονα όμως άνοιξε μια νέα θεματική προσέγγιση που αφορά στην «Ιστορία του Θεάτρου», ξεκινώντας από τη γέννησή της Κωμωδίας στην αρχαία Ελλάδα. Προσπαθώντας να διδάξει βιωματικά και όχι φιλολογικά την ιστορία του θεάτρου, ανεβάζει για τα παιδιά, ένα έργο της ιταλικής κωμωδίας, συνεχιστή της αρχαίας ελληνικής, χάρη στους μίμους του Βυζαντίου. Commedia dell’ arte λοιπόν φέτος, με Αρλεκίνο «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, που θεωρείται ένας από τους κύριους εκφραστές του θεάτρου του 18ου αι., μιας εποχής του κεφιού και του γλεντιού που οι άνθρωποι μέσα στο κύμα της χαράς έβρισκαν τον εαυτό τους. Ο Γκολντόνι είναι το χαρούμενο παιδί του αιώνα του, με τον Βολταίρο να του δίνει τον τίτλο «παιδί και ζωγράφος της φύσης».

Το έργο παρουσιάζεται σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθό σκηνοθεσίας Μαρία Γεωργαλαδάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Μανώλης Κάβουρας, Στράτος Μεγκές, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Νάνσυ Λούμπαρδου, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής,

Στο φυλλάδιο «Όταν η παράσταση τελειώσει…» που δίνεται στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όταν φέρουν τους μικρούς θεατές στην Πειραματική Σκηνή, περιέχονται πολλές αφορμές για συζήτηση, ιδέες για θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς.

Το έργο θα παίζεται από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, και κάθε Κυριακή, στις 11.30π.μ. ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στα τηλέφωνα 6983309354 και 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου