ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο κύριος Χολμς»

ο-κύριος-χολμς-614475

Με την ταινία «Ο Κύριος Χολμς» σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21.30) και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Αχίλλειο στις 21.15 (έναρξη 21.30).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ιαν ΜακΚέλεν, Μάιλο Πάρκερ, Λόρα Λίνεϊ, Χάτι Μόραχαν.

Στη βρετανική επαρχία του 1947, ο 93χρονος Σέρλοκ Χολμς αρχίζει να έχει έντονα σημάδια απώλειας μνήμης. Ενώ πιάνει φιλία με έναν ανήλικο θαυμαστή του, γιο της οικονόμου του, προσπαθεί ταυτόχρονα να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη για 30 χρόνια υπόθεση.

Θυμίζοντας γιατί κάποτε τον αγαπήσαμε για το «Θεοί και Δαίμονες», ο Μπιλ Κόντον σκηνοθετεί τον Ιαν ΜακΚέλεν να μεγαλουργεί, σε μια ακαταμάχητα συγκινητική ταινία για τις άλυτες υποθέσεις της ίδιας της ζωής.

Το 1947, ένας ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του, και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσες του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης – πριν να είναι αργά.

Χρειάστηκαν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες (από το «Kinsey» του 2004, το «Dreamgirls» του 2006, τα δύο φινάλε του «Twilight Saga» και το «Fifth Estate» του 2013) για να επιστρέψει ο Μπιλ Κόντον στον Ιαν ΜακΚέλεν, και μαζί του να θυμηθεί το λόγο για τον οποίο το 1998 χαιρετίστηκε ως ένας από τους πιο αξιοσημείωτους νέους σκηνοθέτες, παραδίδοντας το «Θεοί και Δαίμονες» για τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γουέιλ, μια ανεξίτηλη και βαθιά ανθρώπινη ιστορία για το χρόνο που περνάει και τις εμμονές που δεν φεύγουν ποτέ πρώτες…

Στο «Mr. Holmes», ο Μπιλ Κόντον είναι ξανά εκείνος ο υπέροχος σκηνοθέτης που δε χάνει πόντο από το βρετανικό class, υπηρετεί μια άρτια μικρή παραγωγή με μεγάλα αποθέματα καρδιάς, και αποδεικνύει πώς γίνεται το κλασικό σινεμά που μπορεί να σε συγκινήσει χωρίς περιστροφές και τρικ, αλλά με ατόφιες κινηματογραφικές αρετές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου