ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μνήμες από ένα ασίγαστο πάθος»

μνήμες-από-ένα-ασίγαστο-πάθος-621550

Εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας η έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη, που διοργανώνει ο Φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων κιβωτός – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και τον Χώρο Τέχνης «δ».

Η έκθεση παρουσιάστηκε στη νέα Γκαλερί του Βόλου «δ» τον περασμένο μήνα, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και μετά από απαίτηση του φιλότεχνου κοινού, παραμένει στην περιοχή μας με την ευγενική διάθεση και συγκατάθεση του διεθνούς καλλιτέχνη, Γιώργου Κόρδη.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, παρουσιάζονται οι καρποί μιας πλούσιας ζωγραφικής παράδοσης, ιδωμένη από μια διαφορετική, μεταμοντέρνα οπτική.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον θαυμάσιο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου και την ολόθερμη στήριξη της Διευθύντριας Ματούλας Μακέλη, που πρόθυμα δέχτηκε τη φιλοξενία των έργων του Γιώργου Κόρδη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, μιας περιόδου με ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα για τη Μακρινίτσα.

Στην εκδήλωση, για την πορεία του Γιώργου Κόρδη στην Τέχνη, θα μιλήσει ο Μακρινιτσιώτης Συντηρητής Έργων Τέχνης και Αγιογράφος, Γιάννης Σκοτεινιώτης.

Ο Γιώργος Κόρδης είναι ένας πραγματικός δημιουργός ο οποίος αντλεί την έμπνευσή του από τους Βυζαντινούς εκπροσώπους και δίνει μια άλλη διάσταση στη βυζαντινή εικαστική παράδοση. Με τον τρόπο αυτό, η ζωγραφική του αποκτά μια ιδιαίτερη θέση στη σύγχρονη εικονογραφία και ξεχωρίζει για το ζωγραφικό του ιδίωμα.

Ο Γιώργος Κόρδης, ζωγράφος, αγιογράφος, πανεπιστημιακός, εδώ και αρκετό καιρό εργάζεται στην Αμερική και σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχει αναλάβει την αγιογράφηση Ορθόδοξων Ναών. Οπως έχει πει ο ίδιος, στην Αμερική υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Εικονογραφία, ακόμη και από τα άλλα δόγματα, τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες. Παράλληλα, διοργανώνονται για το κοινό, διαλέξεις, σεμινάρια, καθώς και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, για να γνωρίσει καλύτερα το αμερικανικό κοινό την τέχνη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου