ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναδρομική έκθεση -αφιέρωμα στον Πωλ Σουλικιά

αναδρομική-έκθεση-αφιέρωμα-στον-πωλ-σ-682990

«Εργα και εποχές» του διακεκριμένου ζωγράφου Πωλ Σουλικιά κυριαρχούν στην τιμητική – αναδρομική έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Την έκθεση διοργανώνει ο Φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», προκειμένου να τιμήσουν τον Διεθνή Βολιώτη Εικαστικό Πωλ Σουλικιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται τη στιγμή κατά την οποία ο Πωλ Σουλικιάς, Βολιώτης ζωγράφος με διεθνή καριέρα, συμπληρώνει τα 90 του χρόνια.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τους φορείς της επιλέγει να τιμήσει πολύπλευρες προσωπικότητες «εν ζωή» που υπηρέτησαν με συνέπεια, γνώση και αξιοσύνη τις Τέχνες και τα Γράμματα, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα και την προσωπική τους συμβολή στους τομείς που δραστηριοποιήθηκαν, αποτελώντας θετικό παράδειγμα για τα Ελληνόπουλα και προβάλλοντας την χώρα μας στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική μας Εκκλησία και η πόλη οφείλουν στο πρόσωπο και στο έργο του μεγάλου ζωγράφου Πωλ Σουλικιά.

Στη ζωή και το έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη θα αναφερθούν η Μαίρη Μιχαηλίδου, επίτιμη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος» και η Μάγδα Κουμπαρέλου, Ιστορικός Τέχνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο γιός του ζωγράφου, Αριστοφάνης Σουλικιάς με την Μάγδα Κουμπαρέλου και την Έλενα Νικηφόρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου