ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιστορία ζωολογικού κήπου στην Παλιά Ηλεκτρική

ιστορία-ζωολογικού-κήπου-στην-παλιά-η-683912

Eνα από τα σημαντικότερα έργα του Eντουαρντ Aλμπι «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo story) παρουσιάζεται από την Ομάδα Θεάτρου και Τεχνών «Αντίσκηνο», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσιάκα, αύριο Τετάρτη 19, στις 20 και 21 Οκτωβρίου, 21.30, στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στην παραγωγή της Ομάδας «Αντίσκηνο» πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Παπανικολάου και Χρήστος Σαββίδης. Ο Κωνσταντίνος Τσιάκας υπογράφει και τη μουσική επιμέλεια.

Το έργο γράφτηκε το 1958 και ολοκληρώθηκε σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Peter and Jerry». Αρχικά το έργο είχε απορριφθεί από τους παραγωγούς στη Νέα Υόρκη γι’ αυτό και πρωτοανέβηκε στην Ευρώπη, το 1959. Στις ΗΠΑ παίχθηκε τελικά έναν χρόνο μετά.

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη γραφή, ο διακεκριμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας πρόσθεσε μια πρώτη πράξη και το έκανε δίπρακτο. Εκτοτε, επιτρέπει το ανέβασμα του μονόπρακτου μόνο σε μη επαγγελματίες ηθοποιούς και σχολικά ή πανεπιστημιακά θέατρα.

Μια ιστορία με δραματική αγωνία αλλά και ειρωνικό χιούμορ, με πρωταγωνιστές δύο άγνωστους άντρες που συναντιόνται σε ένα παγκάκι τυχαία ή μήπως όχι…; Ηρωες του έργου «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» είναι ο Πίτερ και ο Τζέρι. Ο Πίτερ, ένας ήσυχος μεσοαστός οικογενειάρχης στον οποίο κανείς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία, βρίσκεται ξαφνικά σε θέση άμυνας κρατώντας ένα μαχαίρι. Ο Τζέρι, ένας απομονωμένος και δυσάρεστος οικότροφος με προβληματικό χαρακτήρα, αναγκάζει τον Πίτερ να ακούσει την ιστορία του. Θέμα του έργου είναι ουσιαστικά η απομόνωση, η μοναξιά, η κοινωνική ανισότητα και η απανθρωπιά. Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου