ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου, Μνημεία και Τέρατα

παρουσίαση-του-βιβλίου-μνημεία-και-τέ-691332

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Μαγνησίας και την αντιδημαρχία παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Βόλου την παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Παπαδόπουλου με θέμα «μνημεία και τέρατα» την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 18:30, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον.

«Έχουν και τα μνημεία ανασφάλειες; Βεβαίως, και μάλιστα σοβαρές. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να τις παραδεχτούν – τουλάχιστον όχι στους ανθρώπους, και φυσικά με τίποτα αναμεταξύ τους. Μα όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία, η Μεγάλη Πυραμίδα αποφασίζει να γίνει πιο κομψή κι ο Πύργος της Πίζας να ισιώσει. Το αποτέλεσμα; Μνημεία και τέρατα!»

Σημείωμα συγγραφέα

Το εν λόγω βιβλίο, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 105 χρονών, με πλούσιο πολιτιστικό – εκπαιδευτικό περιεχόμενο (γνωστά μνημεία κυρίως της Ευρώπης) κι ένα καλογραμμένο, έξυπνο κείμενο με πολύ χιούμορ, συναίσθημα και ξεκάθαρα μηνύματα, αντικατοπτρίζοντας καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά. Είναι ένα ευρηματικό “παραμύθι” που μας θυμίζει πόσο λεπτή είναι η κλωστή ανάμεσα στην έπαρση και την υπερηφάνεια και πως η ανασφάλεια, μας καθιστά ευάλωτους στη γελοιοποίηση όσο και στην κολακεία. Ταυτόχρονα, είναι μια ευφάνταστη περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της αρχιτεκτονικής, που μας διδάσκει ότι, ανεξάρτητα από τους ψηλούς πύργους και τα μεγαλειώδη μνημεία, δεν υπάρχει παιδεία και πολιτισμός χωρίς ευγένεια και σεβασμό για τους άλλους.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι επίσης, ένα πάντρεμα της κλασικής συγγραφής με την σύγχρονη τεχνολογία. Περιλαμβάνει δωρεάν εφαρμογή για συσκευές με Android ή iOS που το μετατρέπει σ’ ένα διαδραστικό εργαλείο μάθησης με χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Μπορείτε να δείτε τα μνημεία του βιβλίου σε 3D (τρισδιάστατα) να ζωντανεύουν πάνω στις σελίδες του, να βγείτε φωτογραφία μαζί τους και να ζήσετε την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας κάνοντας “πραγματική” περιήγηση μέσα κι έξω από τα μνημεία, ακούγοντας ταυτόχρονα σημαντικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά.

Είναι γνωστό πως τα παιδιά κάθε ηλικίας, είναι εξοικειωμένα με τη χρήση κινητών και τάμπλετ. Ουσιαστικός στόχος μου είναι να επαναφέρω το βιβλίο στα χέρια των παιδιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που ήδη κατέχουν. Θέλω να “μετατρέψω” τα κινητά και τα τάμπλετ από απλές παιχνιδομηχανές, που συνήθως αποκοιμίζουν το νου, σε πραγματικά εργαλεία μάθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου