ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγγενείς διαφορετικότητες, έκθεση έργων γνωστών καλλιτεχνών

συγγενείς-διαφορετικότητες-έκθεση-έ-699547

Ο χώρος τέχνης «δ.» παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών που εκτέθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και έργα που έχουν επιλεγεί από εργαστήρια καλλιτεχνών που μελλοντικά πρόκειται να συνεργαστούν και από ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση με τίτλο «Συγγενείς διαφορετικότητες» θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου.

Εκτίθενται έργα των: Π. Σάμιου, Α. Ψυχούλη, Ι. Μιναρετζόπουλου, Μαρ. Παπαδημητρίου, Μ. Μανουσάκη, Π. Γράββαλου, Κ. Κομνηνού, Ν. Ποδιά, Α. Φασιανού, Μ. Βαμβακάρη, Σ. Λάσκου, Μαρ. Χατζηνικολάου, Α. Ντελάκου, Σ. Κόκκινου κ.α.

Αποφεύγοντας συνειδητά κάθε προσπάθεια ομαδοποίησης του καλλιτεχνικού έργου η έκθεση «Συγγενείς Διαφορετικότητες» εστιάζει στην ανομοιογένεια και στη δύναμη της αφήγησης που μπορεί να προκύψει από τη συνύπαρξη εντελώς διαφορετικών εικαστικών διαλέκτων.

Η αναφορά σε «συγγένειες» είναι εκούσια καταχρηστική και αναφέρεται σε εξωγενείς παράγοντες και σε μια άνευ όρων υποκειμενικότητα. Το βλέμμα ενός ερασιτέχνη συλλέκτη, το ένστικτο του γκαλερίστα, η τακτική ενός επιμελητή είναι παράγοντες που δημιουργούν αθροίσματα έργων από καλλιτέχνες που συχνά δεν σχετίζονται μεταξύ τους ούτε ιδιοσυγκρασιακά, ούτε εκφραστικά, ούτε καν ηλικιακά.

Η έκθεση δεν επιχειρεί να ερευνήσει το αστάθμητο γούστο που φτιάχνει αυτά τα σύνολα αλλά την ίδια την διαφορετικότητα ως πεδίο γέννησης μιας άλλης, νέας πραγματικότητας, παραγωγικής και συμβιωτικής μέσα στις συγκρούσεις της.

Οι «Συγγενείς Διαφορετικότητες» θα αποτελέσουν σειρά εκθέσεων της αίθουσας Τέχνης «δ» με εναλλαγές στον επιμελητικό ρόλο. Διαφορετικοί επιμελητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένα έργα από το εικαστικό απόθεμα της γκαλερί, των εργαστηρίων των καλλιτεχνών που συνεργάζονται ή πρόκειται μελλοντικά να συνεργαστούν μαζί της και από ιδιωτικές συλλογές.

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Αλέξανδρος Ψυχούλης. Ο χώρος τέχνης «δ.» βρίσκεται στην οδό Χατζηαργύρη 4 στο Βόλο. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα 19:00 – 21:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:30, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00 ή κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου