ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ στην Πάου

καλοκαιρινό-μουσικό-φεστιβάλ-στην-πά-824041

Μουσικό φεστιβάλ διοργανώνει για πρώτη φορά το Τμήμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ (ΕΑΔΠ/ΠΘ) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Π.Θ, που βρίσκεται στην Πάου της Αργαλαστής.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016» ανοίγει αυλαία αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις, 28 συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια από τις 29 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές, αναλύοντας τη φιλοσοφία και τους στόχους του νέου μουσικού κύκλου, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο Βύρων Κοτζαμάνης, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ, η Γεωργία Σιαπάτη, υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος της ΕΑΔΠ/ΠΘ και η Νατάσα Αμπατζή, υπεύθυνη της ομάδας των εθελοντών των μουσικών συνόλων, που συνδράμουν την προσπάθεια.

Οπως επεσήμανε ο κ. Κοτζαμάνης «στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε έναν εξαιρετικό χώρο που προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις (τον «εντός των τειχών» χώρο της παλιάς μονής Πάου) και να του ξαναδώσουμε ζωή ανοίγοντάς τον τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της περιοχής και της πόλης μας για να απολαύουν χαλαρές μουσικές βραδιές παρέα με νέους – και λιγότερο νέους- Ελληνες καλλιτέχνες» .

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινώντας από την Παρασκευή 1 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν 28 βραδιές με καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν ποικίλα μουσικά είδη, από το φολκλόρ ως το ροκ, την τζαζ ως το μπαρόκ και από το μπλουζ ως το Ρεμπέτικο, που θα συνταιριαστούν με χορό (Λύκειο Ελληνίδων) και με θέατρο σκιών.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016» διοργανώνεται με την πολύτιμη συμμετοχή της κ. Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ (που έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική του διεύθυνση) και με την βοήθεια μελών της ομάδας αυτής που ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση – πρόκληση των διοργανωτών, δέχθηκαν να βοηθήσουν για την καλύτερη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 7 και 9 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προμηθευτούν έγκαιρα το εισιτήριό τους από το βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου, το οποίο βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του κτιρίου Τσικρίκη, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας που είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10-2 το πρωί και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10-2 το πρωί και 5.30 έως 9 το βράδυ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου