ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

ολοι-διαφορετικοί-όλοι-ίσοι-209510

Φιλανθρωπική συναυλία διοργανώνει το Ωδείο Παλάσκα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Ορφανοτροφείο Βόλου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας μέρας ατόμων με αναπηρία και τίτλο «Ολοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της πτυχιούχου στο πιάνο Παρασκευής Θεοδωροπούλου και μαθητές του Ωδείου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα κλασικής, έντεχνης και σύγχρονης μουσικής.

Η Παρασκευή Θεοδωροπούλου γεννήθηκε το 1960 στην πόλη του Βόλου. Από την ηλικία των έξι έως τα είκοσι φοίτησε στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Στην ηλικία των δεκατριών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου για έξι χρόνια, οπότε τελείωσε την Κατωτέρα. Επειτα, πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ ως τηλεφωνήτρια για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί όμως δεν της δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει το πιάνο. Το 1999 εγκαταστάθηκε στο Βόλο όπου έφερε στον κόσμο ένα χαριτωμένο κοριτσάκι.

Το 2003 γνώρισε την Ελένη Ζωγράφου, ειδικευμένη στα άτομα με αναπηρία λόγω των σπουδών της στη Γαλλία. Μαζί της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου τα οποία ολοκλήρωσε παίρνοντας το πτυχίο της με Αριστα. Επίσης, έκανε και μαθήματα φωνητικής για έξι χρόνια με την Ιόλη Σκούρτη, παίρνοντας το πτυχίο της με άριστα. Παράλληλα, συμμετέχει και σε χορωδίες. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με έντεχνα τραγούδια. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συναυλία στο Ορφανοτροφείο του Βόλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου