ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προσεγγίζοντας άτομα με πρόβλημα όρασης

προσεγγίζοντας-άτομα-με-πρόβλημα-όρα-213380

Ενημερωτική εκδήλωση στην αποθήκη της Αλατοστράτας στον Αλμυρό

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προσεγγίζοντας τα άτομα με πρόβλημα όρασης» διοργανώνεται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην αποθήκη της Αλατοστράτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Την εκδήλωση διοργανώνει η Αλατοστράτα με τη συνεργασία εθελοντών ατόμων με πρόβλημα όρασης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα της καθημερινής διαβίωσης των ατόμων με πρόβλημα όρασης, στην εκπαίδευση, την εργασία και την αποκατάσταση. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της περιήγησης με τη συνοδεία ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης, έχοντας κλειστά τα μάτια τους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές ο Τσακιρίδης Δημήτριος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός μουσικής, και η Ευσταθία Μανιάτη, δημοτική υπάλληλος στο δήμο Βόλου, άτομα με ολική απώλεια όρασης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, θα προβληθεί video με θέμα τη διεπιστημονική προσέγγιση της τυφλότητας, που επιμελείται και παρουσιάζει ο κοινωνιολόγος Στέργιος Σιούτης, διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, άτομο με ολική απώλεια όρασης.

Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική, με τους Νίκο Μεργιαλή, Νέστορα Κόκκαλη (Μουσικοί Ιχνηλάτες), Παναγιώτη Μπερλή (Διάφανα Κρίνα), και τη συμμετοχή του Δημήτριου Τσακιρίδη στο αρμόνιο, τον Χαρίσιο Γκελή στο βιολί και τον Ηλία Τσιφτσή στο τουμπερλέκι, άτομα με πρόβλημα όρασης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου