ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές πρωτοβουλίες

πολιτιστικές-πρωτοβουλίες-537459

Ανοίγει σήμερα ο θεσμοθετημένος θερινός κύκλος εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2015»

Αρχίζει ο θερινός κύκλος εκδηλώσεων τα «Δεληγεώργεια» που αποτελούν θεσμό και έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Διοργανώνονται από το Ιδρυμα «Αφών Δεληγεώργη» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Δήμο Βόλου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς.

Είναι μια προσφορά του Ιδρύματος προς την κοινωνία της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να προβληθούν οι Βολιώτες καλλιτέχνες, σύμφωνα με τους σκοπούς του Ιδρύματος, ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αφών Δεληγεώργη», κ. Νικόλας Δεληγεώργης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του θερινού κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2015». Οι εκδηλώσεις αυτές είναι Κοινωνικές και περιλαμβάνουν Πνευματικά Κέντρα, Κοινωνικά Κέντρα, Κέντρα Νεότητας, Κέντρα Πολιτών, Καλλιτεχνικές και περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις που θα γίνουν στις αίθουσες τέχνης « Ηλιου Μέλαθρον» και «Art Place».

Επίσης βραδιές μουσικής, διαφόρων αποχρώσεων με ελαφρά ελληνικά τραγούδια, έντεχνα λαϊκά, ιταλικές καντσονέτες, οπερέτες, διεθνείς επιτυχίες κινηματογράφου, ροκ μουσική, χορευτικά λάτιν, τάγκο, οριεντάλ, λαϊκό, που θα γίνουν στα θέατρα Παλαιάς Ηλεκτρικής, Αχίλλειο και στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Θα πραγματοποιηθούν Επιστημονικές ημερίδες με θέματα τεχνικής φύσεως και οικονομίας που αφορούν τη πόλη του Βόλου στις αίθουσες του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις αφιερωμένες εις την Ελληνο-Ιταλική και Ελληνο-Γαλλική φιλία.

To πρόγραμμα

Σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου στις 8.00μ.μ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος), η έκθεση του Σπύρου Αλεξίου. Την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 9.00μ.μ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής με Ναπολιτάνικα Τραγούδια – Ελαφρά Ελληνικά, από τις Τζένη Χατζηδήμου και Σέβη Μαζέρα.

Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 9.00μ.μ εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων. Την Τρίτη 12 Μαΐου στις 9 μμ θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, με την Ερρικα Πατρικίου και τον Ηλία Χατζόγλου και τίτλο «Η μνήμη της καρδιάς».

Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 8 μμ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης « Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37, Αλεξάνδρας(1ος όροφος) η έκθεσης ζωγραφικής της Καλιόπης Σολδάτου.

Την Κυριακή 17 Μαΐου στις 10 το πρωί εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Την Τρίτη 19 Μαΐου στις 9μ.μ, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής θα ακουστούν συνθέσεις του Γιώργου Φουντούλη, από τη Μαρίνα Βολουδάκη και το Γιώργο Φουντούλη.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου εγκαινιάζεται στις 8μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Καλαμπαλίκη, στην Αίθουσα Τέχνης « Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37- Αλεξάνδρας (1ος όροφος).

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 10.00 μμ εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου.

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 9 μμ θα πραγματοποιηθεί βραδιά χορού από τη σχολή χορού Chorus Line της Βάσως Τηλιοπούλου με λάτιν, τάγκο, μιούζικαλ, οριεντάλ, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Την Τρίτη 26 Μαΐου στις 8.00μ.μ, προγραμματίζεται Γαλλική βραδιά με τραγούδια στο Θέατρο του Ελληνογαλλικού Σχολείου Άγιος Ιωσήφ.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 8.00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, Κ. Καρτάλη – Γαζή, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην Ιταλία.

Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 9.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέματα «Κυκλοφοριακά θέματα-Βέλτιστες λύσεις» στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών.

Το Σάββατο 30 Μαΐου στις 9 μμ θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο Χατζηαργύρη 62 – Γαλλίας (1ος όροφος).

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 8 μμ στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου θα πραγματοποιηθεί Ονοματοθεσία Πνευματικού Κέντρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου