ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θυμητάρι ενός ερημοναύτη»

θυμητάρι-ενός-ερημοναύτη-548807

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Ελενας Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή στο Μουσείο της Πόλης

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ελενας Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή με τίτλο «Θυμητάρι ενός ερημοναύτη» θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη 29 Απριλίου στις 20.00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, με τη φροντίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Μέσα από μια σειρά μουσικών, χορευτικών θεμάτων, απαγγελίας και λόγου, πλεγμένων στον ιστό των ποιημάτων, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ελενας Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή.

Η Φρειδερίκη Μπεκίρη, φιλόλογος και αφηγήτρια θα μιλήσει για την ιστορία που έπλεξε μέσα της η προσέγγιση της ποιητικής συλλογής που παρουσιάζεται.

Θα απαγγείλουν οι Γιώτα Θεολογίδου, Μάρθα Παπαθανασίου και η Ελενα Ψαραλίδου. Τραγουδά και μελοποιεί ποιήματα η Κασσιανή Αμυγδαλίτση.

Συμμετέχει ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος «Ευ Εν Χορώ Ζην» με χορογραφίες του Τέλη Κατσιούλα και χορεύουν οι Κάτια Κοσμά, Κυβέλη Kουκουδάκη, Τέλης Κατσιούλας. Συντονίζει και παρουσιάζει ο Νίκος Τσούκας.

Η Ελενα Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή, Ξανθιώτισσα στην καταγωγή και πολίτης του Βόλου από το 1987, είναι νομικός και πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια.

Ασχολείται με την ποίηση και την προφορική μετάδοσή της μέσα από την διαδραστικότητα της με τις άλλες τέχνες.

Από το 1997 διοργανώνει ποιητικές εκδηλώσεις , όπου οι στίχοι μεταγράφονταν σε μουσική, ζωγραφική, χορό, φωτογραφία, ο χώρος λειτουργεί ως σκηνικό και χρησιμοποιούνται στοιχεία θεατρικότητας.

Εμψυχώνει την ποιητική σκηνή «Volos Poetry Slam» με την οποία από το 2010 παρουσιάζουν θεματικές ποιητικές δράσεις σε χώρους της καθημερινής ζωής πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Είναι μέλος των διεθνών ποιητικών οργανώσεων Poetas Del Mundo και World Poetry Movement και έλαβε μέρος σε διεθνή συνέδρια ποίησης.

Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές: «Το ρίγος των φύλλων», εκδόσεις Πλέθρον, 1997, «Της αθέατης σελήνης / Face Invisible», δίγλωσση έκδοση στα Ελληνικά και Γαλλικά, εκδόσεις Νησίδες, 2005, «Αφή σκιών», εκδόσεις Νησίδες, 2007, «Touche d’ ombres» ποιήματα σε Γαλλική απόδοση Ελένης Σεφεριάδου-Πρίντζου, 2007, «Σώματα λόγια», εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2008, «Corpes et paroles» ποιήματα σε Γαλλική απόδοση Ελένης Σεφεριάδου – Πρίντζου, 2008.

Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Αραβικά, Αλβανικά, Ινδικά και Ισπανικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου