ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία Πανεπιστημιακού στη Σκιάθο

ομιλία-πανεπιστημιακού-στη-σκιάθο-549941

Ομιλία με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Ο πρώτος υπολογιστής, επιτομή της Ελληνικής Φιλοσοφίας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, Μπούρτζι, του Δήμου Σκιάθου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος διατέλεσε: Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διευθυντής Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου, Αντιπρόεδρος Τμήματος Φυσικής, Διευθυντής Τομέα Αστροφυσικής, Πρόεδρος Συλλόγου Καθηγητών. Παράλληλα απέσπασε σημαντικές διακρίσεις που περιλαμβάνουν : Βραβείο της NASA, 2009, βραβείο της American Geophysical Union, 2000, Βραβείο Ιππαρχος του Οργανισμού Αρκαδία, 2011.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 ομιλίες σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 επιστημονικά άρθρα Έχει επιβλέψει ερευνητικά πρόγραμματα, ορισμένα από τα οποία είναι: Μηχανισμός των Αντικυθήρων, Ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών, Διαστημική φυσική, Διαστημικός καιρός.

Έχει συμμετάσχει σε διαστημικά πειράματα της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου