ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναγεννησιακή μουσική

αναγεννησιακή-μουσική-596425

Σεμινάριο με το Νίκο Παναγιωτίδη στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Σεμινάριο για την ερμηνεία της Αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής, με καθηγητή τον Νίκο Παναγιωτίδη, διοργανώνουν η διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου στην αίθουσα συναυλιών «Ερση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου.

O Νίκος Παναγιωτίδης δίδαξε κιθάρα, θεωρητικά, λαούτο και Basso Continuo επί πολλά χρόνια στην Αθήνα και συνεχίζει σε Ωδεία και το Μουσικό Σχολείο του Βόλου, όπου επέλεξε να κατοικεί από το 2002. Παράλληλα παραδίδει τακτικά σεμινάρια ερμηνείας της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής σε παλιά ή σύγχρονα όργανα.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι πρωτίστως, με όχημα την ιδιαίτερα ξεκάθαρη μουσική γλώσσα παλαιότερων εποχών, να ασκηθούν οι συμμετέχοντες στην ανάγνωση, αναγνώριση, ανάλυση και κατανόηση του μουσικού κειμένου. Κατ’ επέκταση, η διεξοδική αντιμετώπιση των ερμηνευτικών προβλημάτων και των πολλών σημειογραφικών και στυλιστικών λεπτομερειών της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ Μουσικής. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής, αλλά και καθηγητές ή επαγγελματίες μουσικούς που ενδιαφέρονται για το σχετικό ρεπερτόριο. Η συμμετοχή μπορεί να λάβει χώρα με οποιοδήποτε όργανο ή συνδυασμό οργάνων ή φωνών. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τη συμμετοχή ακροατών. H επιλογή των προς εκτέλεση έργων είναι ελεύθερη. Παρακαλούνται οι ενεργά συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους τις παρτιτούρες των προς εκτέλεση έργων, ει δυνατόν και σε λίγα επιπλέον αντίγραφα για την βοήθεια της παρακολούθησης όλων.

Το κοινό του Βόλου μπορεί να δηλώνει συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, που μπορεί να προμηθευτεί από τη γραμματεία του Ωδείου (τηλ επικοινωνίας 24210 36992). Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου