ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το σύνολο «Τρίηχον» στο Πορφυρογένειο Αγριάς

το-σύνολο-τρίηχον-στο-πορφυρογένει-753263

Το Ιδρυμα Πορφυρογένη υποδέχεται τις γιορτές των Χριστουγέννων με δύο εκδηλώσεις, μία βραδιά μουσικής δωματίου και μία κουκλοθεατρική παράσταση για τα παιδιά. Παράλληλα, μέχρι και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου συνεχίζεται στην γκαλερί του Ιδρύματος η έκθεση έργων του Σωτήρη Σόρογκα.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 8:30 μμ, εμφανίζεται στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος το μουσικό σύνολο «Τρίηχον», με τρία όργανα – πιάνο, βιολοντσέλο και φλάουτο. Οι τρεις μουσικοί, ο πιανίστας Δημήτρης Πέτροβας, ο βιολοντσελίστας Ευγένιος Μπένσης και ο φλαουτίστας Δημήτρης Φωτόπουλος, καθένας με εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό, ενώνουν την προσπάθεια, το ταλέντο και την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου με σκοπό να εξερευνήσουν ένα ευρύτατο ρεπερτόριο όλων των εποχών αυτού του συνδυασμού οργάνων, να μελετήσουν σε βάθος τα σημαντικά έργα του και να τα προβάλλουν στο κοινό μέσα από τις δικές τους ερμηνείες. Παράλληλα προσπαθούν να φέρουν στην επιφάνεια και να αναδείξουν έργα τα οποία αν και λιγότερο γνωστά παρουσιάζουν ιδιαίτερο μουσικό ενδιαφέρον. Μέσα στις προθέσεις και τις επιλογές τους είναι η ένταξη στο ρεπερτόριό τους σημαντικών συνθέσεων παρεμφερών σχημάτων, προσαρμοσμένων ή μεταγραμμένων, πολλές φορές κατά τις υποδείξεις των ίδιων των συνθετών.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει έργα Haydn, Martinu, Lefebre, Γρηγορέα και Weber.

Τα έξοδα της συναυλίας καλύπτονται κατά ένα σημαντικό μέρος από ιδιώτη χορηγό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Εν όψει των Χριστουγέννων παρακαλούνται όσοι το επιθυμούν, να συνεισφέρουν για την κάλυψη αναγκών συνανθρώπων μας με τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα συγκεντρωθούν στο Ιδρυμα, το βράδυ της συναυλίας, και θα διανεμηθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου