ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση κατά των Σφαγείων Βόλου Α.Ε.

μήνυση-κατά-των-σφαγείων-βόλου-α-ε-749197

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του ιδιοκτήτη των Σφαγείων Βόλου Α.Ε. για λεκτική επίθεση, εξύβριση και παράνομη κατακράτηση κτηνιάτρου στη διάρκεια κρεοσκοπικού ελέγχου ο οποίος παρακωλύθηκε, προέβη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, η μήνυση κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, επτά ημέρες μετά το συμβάν στα Σφαγεία Βόλου, ο ιδιοκτήτης των οποίων φέρεται να κλείδωσε για μία περίπου ώρα κτηνίατρο του δημοσίου μέσα σε ένα γραφείο!

Τα όσα διαδραματίστηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου, στα Σφαγεία Βόλου, κατέγραψε αναλυτικά σε έκθεσή της προς την υπηρεσία η κτηνίατρος, η οποία σήμερα κάνει χρήση αναρρωτικής άδειας προκειμένου να συνέλθει από το περιστατικό.

Στον απόηχο του συμβάντος μάλιστα, η κ. Κολυνδρίνη είχε συγκαλέσει σύσκεψη με κτηνιάτρους και τον ιδιοκτήτη των Σφαγείων, στον οποίο έκανε γνωστό το πλαίσιο και τους όρους των ελέγχων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σφαγής.

Μάλιστα, με εντολή της συστήθηκε τριμελής επιτροπή ελέγχου για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμου) στον ιδιοκτήτη των Σφαγείων, όχι για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά για την παρεμπόδιση του κρεοσκοπικού ελέγχου.

Χθες, σε δηλώσεις της μετά την έκταση που πήρε το συμβάν από την καταγγελία του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου που είδε το φως της δημοσιότητας, η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι οι κτηνίατροι αρνούνται να πάνε υπερωρίες στο συγκεκριμένο Σφαγείο απογευματινές ώρες, καθώς κι άλλες φορές έχουν πέσει θύματα bullying από τον ιδιοκτήτη. «Απαντώντας» δε στο επιχείρημα του ιδιοκτήτη ότι «υπάρχουν εντάσεις λόγω έλλειψης προσωπικού», ξέσπασε: «Ουαί κι αλίμονο αν φθάνουν να κινδυνεύουν υπάλληλοι επειδή οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες».

Η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της καταγγελίας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου «μετά από υποδείξεις στις οποίες προέβη η κτηνίατρος κατά τη διενέργεια του ελέγχου προς τους ιδιοκτήτες των Σφαγείων Βόλου Α.Ε. εκείνοι την εξύβρισαν, την απείλησαν με σωματική βία και εν τέλει την κλείδωσαν επί ώρα σε ένα γραφείο της επιχείρησης!!! Αφού μετά από ώρα πείστηκαν να την αφήσουν να αποχωρήσει από τον χώρο των σφαγείων, την ακολούθησαν στον χώρο της υπηρεσίας της, όπου συνέχισαν να την εξυβρίζουν ενώπιον του προϊσταμένου της Διεύθυνσης! Όπως είναι ευνόητο, κατόπιν αυτών, ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου