ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη περιμένουν τα προνοιακά επιδόματα

ακόμη-περιμένουν-τα-προνοιακά-επιδόμ-749951

«Μας καθυστερούν κι εμείς τα έχουμε απόλυτη ανάγκη», λένε διαμαρτυρόμενοι δικαιούχαι από τη Μαγνησία

Παρατείνεται η αναμονή και η αγωνία για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων στον νομό Μαγνησίας. Εως και χθες άτομα που δικαιούνται των προνοιακών επιδομάτων και τα χρήματα τους πηγαίνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι τους, δεν είχαν δει το χρώμα του χρώματος. Ο ταχυδρόμος δεν πέρασε και οι ίδιοι αγωνιούν πώς θα καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους.

«Τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αλλά τα έχουμε απόλυτη ανάγκη για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Γιατί μας καθυστερούν και μας κρατούν σε αγωνία; Πέρασε και το μισό του τρίτου μήνα κι ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί», διαμαρτυρόταν χθες το πρωί, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δικαιούχος προνοιακού επιδόματος.

Η ανακοίνωση για την κατάθεση των προνοιακών επιδομάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους, έχει βγει εδώ και περίπου 10 και πλέον ημέρες. Ωστόσο το αντίστοιχο ποσό δεν είχε κατατεθεί στον λογαριασμό του Δήμου Βόλου στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Παρ’ όλα αυτά η οικονομική επιτροπή σε συνεδρίασή της είχε λάβει απόφαση για την κατανομή των επιδομάτων προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία και μόλις έγινε η κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό του δήμου, άμεσα να προχώρησε η ενταλματοποίηση, η έγκριση από τον επίτροπο και η κατάθεση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η πλειονότητα των δικαιούχων έως και προχθές Δευτέρα, κατάφερε να πάρει τα επιδόματα έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Κανονικά τα προνοιακά επιδόματα κατατίθενται μέσα στο πρώτο πενθήμερο του διμήνου, ωστόσο τη Δευτέρα, οπότε και έγιναν οι περισσότερες πληρωμές ο μήνας είχε 17.

Οσοι μπόρεσαν να πάνε στις τράπεζες πληρώθηκαν τα επιδόματά τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που έχουν δώσει εντολή για να τους στέλνουν τα επιδόματα στο σπίτι μέσω ταχυδρόμου και οι οποίοι έως και χθες το μεσημέρι δεν είχαν πληρωθεί.

«Πλησιάζει η συμπλήρωση του τριμήνου κι ακόμη δεν έχουμε εισπράξει τα λιγοστά χρήματα που δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη», σημείωσε ο διαμαρτυρόμενος δικαιούχος.

Σημειώνεται ότι τα προνοιακά επιδόματα που καταβλήθηκαν ή πρόκειται να καταβληθούν σε όσους δεν τα έχουν εισπράξει αφορούν στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου και πρόκειται για συνολικό ποσό 2.085.150,77 το οποίο αντιστοιχεί σε 2.752 δικαιούχους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου