ΤΟΠΙΚΑ

Μεσημεριανό… τραπέζι σε 18 Δημοτικά του Βόλου και της Ν.Ιωνίας

μεσημεριανό-τραπέζι-σε-18-δημοτικά-του-750551

Το μεσημεριανό τραπέζι θα στρώνεται και φέτος στο… σχολείο για μαθητές 18 Δημοτικών Σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Παιδείας. Πέρυσι περισσότεροι από 1.500 μαθητές 18 σχολείων απολάμβαναν το μεσημεριανό τους στο σχολείο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνέχιση του προγράμματος και φέτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και ο ανάδοχος στον Βόλο, αναμένει εντολή για την έναρξη της διανομής των γευμάτων στα σχολεία.

Το γεύμα θα παρατίθεται σε όσα παιδιά προσκομίζουν βεβαιώσεις των γονέων τους ότι επιθυμούν να σιτίζονται στο σχολείο. Το… τραπέζι θα στρώνεται και θα γίνεται καθημερινά το μισάωρο, από τη 1:15 έως τη 1:45μ.μ. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ώς τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο. Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του ολοημέρου, στις 14.00.

Σε κάθε σχολείο έχει συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής των γευμάτων που θα έρχονται μέσω αναδόχου πακεταρισμένα. Η κάθε επιτροπή απαρτίζεται από τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου και δύο εκπαιδευτικούς, που ελέγχουν αν ο αριθμός των γευμάτων είναι σωστός, αλλά και την ποιότητά τους κι αν είναι φρέσκα, ενώ επίσης καταγράφουν τυχόν αλλεργίες και δυσανεξίες των παιδιών και ενημερώνουν τον συντονιστή.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη σχολική χρονιά στον νομό και αφορούσε σε 10 Δημοτικά Σχολεία της Ν. Ιωνίας και σε 8 αντίστοιχα του Βόλου. Η επιλογή των σχολείων έγινε με βάση τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτεροι θύλακες φτώχειας.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» συμμετέχουν τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας και 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου