ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν έργα σε Καραμπατζάκη – Ζάχου

ξεκινούν-έργα-σε-καραμπατζάκη-ζάχου-750684

Θέμα χρόνου είναι πλέον η έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης των παρόχθιων του Κραυσίνδωνα προκειμένου να λειτουργήσουν ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας μέσω των οποίων θα ενώνεται η Λαρίσης με τον περιφερειακό. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου, που ψηφίστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, εγγράφηκε κονδύλι 198.000 ευρώ ως χρηματοδότηση της α’ φάσης των εργασιών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έρθει ολοκληρωμένη η μελέτη του έργου, που θα έχει προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.

Μόλις ψηφιστεί η μελέτη θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση των εργασιών, που πάντως στο παρελθόν είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μερίδα πολιτών αλλά και από αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου που μιλούσαν για τη δημιουργία μίνι περιφερειακού στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που είχε γίνει και στους δύο δρόμους θα διαμορφωθούν φαρδιά πεζοδρόμια πλάτους 2,7 μέτρων και ποδηλατόδρομοι πλάτους 1,5μ. από την πλευρά του χειμάρρου. Ανάμεσα σε ποδηλατόδρομους και στον δρόμο θα υπάρχει διαχωριστικό ασφαλείας με χαμηλή φύτευση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν εσοχές για θέσεις στάθμευσης και ασφαλείς διαβάσεις για τους πεζούς. Οι δύο δρόμοι αν και θα είναι διαμπερείς, η Ζάχου από τη Λαρίσης προς τον περιφερειακό και η Καραμπατζάκη από τον περιφερειακό προς τη Λαρίσης, θα λειτουργήσουν ως ήπιας κυκλοφορίας.

Για το έργο, καυστικός ήταν ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος. «Θα το δημοπρατήσετε για να το κάνετε πότε; Στην επόμενη θητεία;», ρώτησε για να πάρει καταφατική απάντηση από τον κ. Θεοδώρου.

Νέα «βαφτίσια»

Νέα αλλαγή ονομασίας στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει ως Συνεδριακό Κέντρο μετά τις εργασίες μετατροπής του που προηγήθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα.

Με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το πρώην Εκθεσιακό μετονομάζεται σε «Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου», δεδομένου μάλιστα ότι η άδεια οικοδομής του κτιρίου είναι για χρήση ως εκθεσιακού.

Σχολιάζοντας τη νέα απόφαση, ο δήμαρχος Βόλου άφησε εκ νέου αιχμές κατά όσων έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της δημοτικής αρχής για κάθε έργο που προωθεί. «Αλλάζουμε την ονομασία για να μπορέσουν να βγουν οι άδειες, επειδή οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχουν αποκτήσει άμεση σχέση και επαφή με τις αστυνομικές και άλλες δυνάμεις του τόπου και επειδή λειτουργούν με πρότυπο τη ρουφιανιά και δεν θέλουμε να έχουμε πρόβλημα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πιθανότατα θα φιλοξενηθεί στον Βόλο, επειδή λείπει μία πόρτα ή ένα πεζούλι», είπε χαρακτηριστικά.

Τις ενστάσεις του εξέφρασε εκ νέου ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός τονίζοντας ότι το συνεδριακό θα έπρεπε να χωροθετηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος ζήτησε να μην εκμεταλλευτεί ιδιώτης τις υποδομές που δημιουργεί ο δήμος.

Είχαν χωροθετηθεί παρεμβάσεις στο λιμάνι αντί στην πόλη

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της περιοχής Παλαιού Λιμεναρχείου με τον αντιδήμαρχο στρατηγικής ανάπτυξης να αναφέρει ότι ο σχεδιασμός άλλαξε σε σχέση με την πρόταση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε χωροθετήσει παρεμβάσεις στη χερσαία ζώνη του λιμένος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει το έργο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου