ΤΟΠΙΚΑ

Τα «βρόντηξε» διαμαρτυρόμενος ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας

τα-βρόντηξε-διαμαρτυρόμενος-ο-πρόε-793417

Διαμαρτυρόμενος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο καθηγητής Νίκος Δαναλάτος. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, τελευταία υπό τον απερχόμενο πρύτανη Γιώργο Πετράκο, ο κ. Δαναλάτος κατέθεσε την επιστολή παραίτησής του την οποία κοινοποίησε και στα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με την κίνησή του αυτή ο κ. Δαναλάτος διαμαρτύρεται για τη στάση της Συγκλήτου που δεν στήριξε την απόφαση του Τμήματος ενάντια στην ίδρυση Τμήματος Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας στη Λάρισα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα είχε ζητήσει προ ημερών την παραίτηση του κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Δημήτρη Βαφείδη για το ίδιο ζήτημα.

Ως γνωστόν, το Τμήμα έχει αντιδράσει στην ίδρυση του νέου Τμήματος, με τον κ. Δαναλάτο να το χαρακτηρίζει κακέκτυπο του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και ότι θα θίξει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του υφιστάμενου στον Βόλο Τμήματος.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου άνοιξε εκ νέου το θέμα, με εκπροσώπους του Τμήματος να διαμαρτύρονται για την ίδρυση Γεωπονίας… νούμερο 2 στη Λάρισα που θα θίξει το Τμήμα του Βόλου και ακαδημαϊκούς άλλων Τμημάτων να υπογραμμίζουν ότι το πρόγραμμα σπουδών θα είναι διαφορετικό και ότι θα διασφαλιστεί η μη συνάφεια των τίτλων σπουδών των Τμημάτων.

Στη θέση του κ. Δαναλάτου, η Σύγκλητος όρισε προσωρινή πρόεδρο μέχρι τις 31 Αυγούστου οπότε και λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου, την κ. Μαρία Σακελλαρίου – Μακραντωνάκη. Από 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα θα αναλάβει ο νέος πρόεδρος που εκλέχθηκε, κ. Νίκος Τσιρόπουλος.

Επιφυλάξεις για το νέο Τμήμα

Αντιδράσεις στη Σύγκλητο διατυπώθηκαν και από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών που συνεδρίασε προχθές.

Το Οικονομικό αντιδρά στη δημιουργία Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών με έδρα τη Λάρισα. «Η έδρα θα πρέπει να είναι στον Βόλο, όπου βρίσκονται και τα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημιακού τμήματος που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την ενσωμάτωση, να καταρτίσουν προγράμματα σπουδών και να αξιολογήσουν τους καθηγητές του ΤΕΙ», επεσήμανε ο πρόεδρος του Τμήματος Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο οποίος διαβάζοντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τη δημιουργία του νέου Τμήματος Τουρισμού στην παρούσα χρονική συγκυρία. «Πιστεύουμε ότι είναι παρακινδυνευμένη η άμεση ίδρυση του νέου Τμήματος χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί χώροι και νη στελέχωσή του», σημείωσε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Σημειώνεται ότι όλες οι παρατηρήσεις των Τμημάτων και ακαδημαϊκών θα επισυναφθούν με την πρόταση της Συγκλήτου στο φάκελο προς το Υπουργείο Παιδείας, που θα αναλάβει στη συνέχεια να κάνει το Σχέδιο Νόμου για την συνένωση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου