ΤΟΠΙΚΑ

Η… ευκαιρία ήταν απάτη: Θύμα έμπορος αγροτικών προϊόντων

η-ευκαιρία-ήταν-απάτη-θύμα-έμπορος-αγ-793445

Εμφανίστηκαν σαν τελωνειακοί υπάλληλοι που θα μεσολαβούσαν για να αγοράσει σε συμφέρουσα τιμή μεγάλη ποσότητα λιπάσματος. Ο 58χρονος έμπορος αγροτικών προϊόντων, συμφώνησε, έδωσε προκαταβολή 3.900 ευρώ, όταν όμως το εμπόρευμα δεν παραδόθηκε στη συμφωνημένη ημερομηνία, του μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία που συνέλαβε τους τρεις ενορχηστρωτές της απάτης, σε βάρος των οποίων το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλλε ποινή 22 μηνών φυλάκισης στον κάθε έναν από τους τρεις δράστες.

Η συμφωνία είχε κλειστεί στο Βόλο, στις 10 Νοεμβρίου 2017. Τον 58χρονο έμπορο αγροτικών προϊόντων προσέγγισε 51χρονος Λαρισαίος, ο οποίος συστήθηκε σαν τελωνειακός υπάλληλος. Ενημέρωσε τον έμπορο ότι στο Τελωνείο Βόλου είχε κατασχεθεί ποσότητα λιπάσματος 25 τόνων, την οποία θα μπορούσε να αγοράσει σε συμφέρουσα τιμή των 5.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Λαρισαίος θα έκανε τον διαμεσολαβητή σε άλλον τελωνειακό υπάλληλο, έναν 58χρονο Αθηναίο – συνεργό του για να του διαθέσει το εμπόρευμα.

Τους 25 τόνους θα μετέφερε στην Αθήνα για λογαριασμό του εμπόρου, ο τρίτος συνεργός ένας 66χρονος επίσης από τη Λάρισα, ο οποίος προσποιήθηκε τον ιδιοκτήτη φορτηγού που εκτελεί μεταφορικό έργο.

Ο 58χρονος έμπορος αγροτικών προϊόντων πείστηκε για την ευκαιρία και συμφώνησε. Του ζητήθηκε για προκαταβολή, έξοδα και μεταφορικά συνολικό ποσό 3.900 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα έδινε με την παραλαβή του εμπορεύματος.

Συναντήθηκε με τον 51χρονο που προσποιούνταν τον τελωνειακό υπάλληλο, σε καφετέρια στο λιμάνι του Βόλου. Του έδωσε στο χέρι τα χρήματα και έδωσαν τα… χέρια για τη συμφωνία.

Με τα λεφτά στο χέρι ο 51χρονος Λαρισαίος, έδωσε ραντεβού με τους άλλους δύο σε τσιπουράδικο κι έκαναν τη… μοιρασιά.

Ο έμπορος που περίμενε την παράδοση του λιπάσματος σε προσυμφωνημένη ημερομηνία, ενημερώθηκε ότι έγινε κάποιο λάθος κι ότι η παράδοση του εμπορεύματος θα καθυστερούσε. Ωστόσο ο έμπορος κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και οι τρεις συνελήφθησαν.

Προχθές η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ερήμην σε 22 μήνες φυλάκιση ο κάθε ένας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου