ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για κλαδέματα στην Αγριά

αντιδράσεις-για-κλαδέματα-στην-αγριά-795031

Σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων προκαλούν οι εργασίες κλαδέματος δέντρων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πάρκο του ΟΣΕ στην Αγριά.

Περίοικοι αγανακτισμένοι απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ καταγγέλλοντας καρατόμηση δέντρων, σε έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής. Χθες μάλιστα αναζητούσαν να μάθουν με ποιου την ευθύνη «καταστρέφεται το πράσινο».

Όπως έγινε γνωστό, ο χώρος μπάσκετ στο πάρκο στον οποίο γίνονται τα κλαδέματα, έχει παραχωρηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στην «Αγριά BC». Με ευθύνη της ομάδας κλήθηκαν γεωπόνοι που εξέτασαν τους ευκάλυπτους και προχώρησαν σε κοπή δύο εξ αυτών που είχαν ξεραθεί και κρίθηκαν επικίνδυνοι. Σε άλλα δέντρα έγινε αυστηρό κλάδεμα.

Την ίδια ώρα που στην Αγριά αντιδρούν για το αυστηρό κλάδεμα των δέντρων, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Παπαδιαμαντοπούλου στον Βόλο, ζευγάρι βρίσκεται σε απόγνωση από δέντρο μελικοκιά οι ρίζες του οποίου έχουν σηκώσει στον «αέρα» το πεζοδρόμιο και έχουν προκαλέσει ρηγματώσεις στον περίτοιχο της αυλής.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έδωσαν το «παρών» και ζήτησαν να βρεθεί λύση. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Αποστόλης Μαλαματίνης υποστήριξε ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να κόψει ένα υγιές δέντρο εκτός κι αν συνταχθεί έκθεση επικινδυνότητας για το ίδιο το σπίτι. Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην κοπεί το δέντρο αλλά να ληφθούν μέτρα για την επισκευή του πεζοδρομίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου