ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβες ενόψει πανελλαδικών στα Λύκεια της Μαγνησίας

πρόβες-ενόψει-πανελλαδικών-στα-λύκει-4387

Πρόβα τζενεράλε ενόψει πανελλαδικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στα 20 γενικά και επαγγελματικά λύκεια που θα λειτουργήσουν φέτος ως εξεταστικά κέντρα. Τις τελευταίες δύο ημέρες έχει στηθεί ολόκληρο «στρατηγείο» στον πύργο του Μουρτζούκου, για τις δοκιμαστικές λήψεις θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και την αναμετάδοση προς τα λύκεια.

Οι δοκιμές γίνονται τόσο μέσω δορυφορικού συστήματος όσο και με τον εναλλακτικό τρόπο, μέσω κλήσης, τεστάροντας την ετοιμότητα των λυκείων – εξεταστικών κέντρων.

Μικροπροβλήματα που έχουν εντοπιστεί και έχουν αναφερθεί στο υπουργείο, λύνονται επί τόπου με τη βοήθεια τεχνικών. Στόχος στις 7 Ιουνίου, οπότε και ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών, τα πάντα να είναι έτοιμα για τη λήψη, αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων προς εξέταση στους υποψηφίους της Μαγνησίας.

Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα: 1ο, 2ο 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι του εσπερινού λυκείου, στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν οι υποψήφιοι του Μουσικού, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου Βόλου – Προμηθέας, στο ΓΕΛ Βελεστίνου θα υπαχθούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Αργαλαστής θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Σημειώνεται ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου θα λάβουν μέρος 1.785 υποψήφιοι της Μαγνησίας.

Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια. Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 1.464 υποψήφιοι από τον νομό, εκ των οποίων οι 1.204 τελειόφοιτοι και 260 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η δοκιμασία των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων. Από τη Μαγνησία θα δώσουν εξετάσεις 321 συνολικά υποψήφιοι εκ των οποίων 275 τελειόφοιτοι και 46 απόφοιτοι προηγούμενων ετών των ΕΠΑΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου