ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» η φύλαξη των πολυσύχναστων παραλιών

στον-αέρα-η-φύλαξη-των-πολυσύχναστω-6811

Στον «αέρα» η φύλαξη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου κι όχι μόνο, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της κολυμβητικής περιόδου. Η αλλαγή του προεδρικού διατάγματος για την πρόσληψη ναυαγοσωστών αναγκάζει τον δήμο να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή.

Ο Δήμος Βόλου είχε φροντίσει εγκαίρως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ναυαγοσωστών. Μάλιστα, είχε προλάβει να υπογράψει και σύμβαση με τον ανάδοχο που προέκυψε μέσα από διαγωνισμό, προκειμένου από 1η Ιουνίου όλοι να είναι στις θέσεις τους. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο προσλαμβάνονται ναυαγοσώστες για την κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών στις ακτές Πλατανιδίων, Αναύρου, Αλυκών, Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή, Πλάκες και Μαμιδάκη.

Φέτος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θάνο Θεοδώρου, άλλαξε το προεδρικό διάταγμα. Τέθηκε σε ισχύ από τις 4 Μαΐου, ακυρώνοντας όλον τον προγραμματισμό των δήμων. Από τις βασικότερες αλλαγές που έγιναν στο προεδρικό διάταγμα είναι αυτή της αλλαγής της χρονικής διάρκειας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, από τρεις σε τέσσερις μήνες. Πλέον η περίοδος φύλαξης των παραλιών δεν θα ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου, αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλάζουν επίσης και κάποια άλλα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος αναγκάστηκε να λύσει τη σύμβαση με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε και να προχωρήσει σε νέα διαδικασία με βάση το νέο προεδρικό διάταγμα.

Το θέμα δεν απασχολεί μόνο τον Δήμο Βόλου αλλά το σύνολο των δήμων της Μαγνησίας και της Ελλάδας, που στο παρά πέντε της έναρξης της κολυμβητικής περιόδου καλούνται να ξεκινήσουν τη διαδικασία από την αρχή, με κίνδυνο να μην προλάβουν να προσλάβουν εγκαίρως ναυαγοσωστικό προσωπικό και να απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, προκειμένου να είναι όλοι στις θέσεις τους η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, και εκτιμάται ότι τουλάχιστον για τον Βόλο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου