ΤΟΠΙΚΑ

100 νέοι εκπαιδεύονται στον Βόλο

100-νέοι-εκπαιδεύονται-στον-βόλο-75791

Με τη συμμετοχή 100 νέων, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, από όλη τη Θεσσαλία ξεκίνησε χθες στο Τσαλαπάτα, το τετραήμερο σεμινάριο της Coca Cola 3E Youth Emprowered. Νέοι που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, έχουν την ευκαιρία μέσω του σεμιναρίου να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να κάνουν με αξιώσεις το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Ηδη από τη χθεσινή πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες πήραν φεύγοντας ένα βίντεο με την προσωπική τους συνέντευξη και μία επαγγελματική φωτογραφία, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στο βιογραφικό τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Αλέξανδρο Παπαδάκη, πρόκειται για το πρώτο για το 2018 σεμινάριο της Coca Cola 3E που πραγματοποιείται στον Βόλο για τους νέους που θέλουν να ενδυναμωθούν και να διεκδικήσουν με επιτυχία ευκαιρίες απασχόλησης. Το σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν, και σε αυτό θα διδάξουν περισσότερα από 50 στελέχη της εταιρείας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και ήδη η διαδραστική πλατφόρμα e-learning αριθμεί περισσότερες από 3.000 συμμετοχές.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που εξελίσσεται στον Βόλο, οι νέοι δουλεύουν σε μικρά γκρουπ των δέκα ατόμων πάνω σε διαφορετική καθημερινά θεματολογία, που συνδυάζει την ανάδειξη των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Χθες το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στις προσωπικές δεξιότητες και στη σωστή προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη, ενώ η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στα digital και social media εργαλεία. Η τρίτη ημέρα θα εφοδιάσει τους νέους με βασικές γνώσεις οικονομικών και project management, και το σεμινάριο θα κλείσει με γνωριμία στον κόσμο των πωλήσεων και των διαπραγματεύσεων.

«Είναι ένα πρόγραμμα που το διοργανώνουμε γιατί πιστεύουμε στη νέα γενιά και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο στην κατεύθυνση του να δώσει τα εφόδια που απαιτεί η αγορά εργασίας και οι νέοι, υπό την καθοδήγηση στελεχών της αγοράς, να ενδυναμωθούν και να διεκδικήσουν με επιτυχία ευκαιρίες απασχόλησης», σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι οι Carriera.gr, Ομιλος METRO AEBE και η Microsoft.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου