ΤΟΠΙΚΑ

Απομακρύνθηκε το ελαιοτριβείο στην Αλλη Μεριά για τη διάνοιξη δρόμου

απομακρύνθηκε-το-ελαιοτριβείο-στην-α-75937

Ξεκίνησε προχθές από συνεργεία του Δήμου Βόλου, η κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου στον δρόμο προς Πήλιο στην Αλλη Μεριά. Το παλιό εγκαταλελειμμένο κτίσμα χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο για κατάρρευση από την Επιτροπή Εκτίμησης Επικινδυνότητας του δήμου, και κρίθηκε κατεδαφιστέο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βόλου, Θανάση Σταυρίδη, αυτό είναι και το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός δεύτερου ασφαλούς δρόμου προς το Πήλιο, μέσω Αλλης Μεριάς. Όπως ανέφερε, υπάρχει δικαστική απόφαση για την απαλλοτρίωση της έκτασης με αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Αμέσως μετά την κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη δημιουργία δρόμου διπλής κατεύθυνσης.

Οπως είναι γνωστό, ο δρόμος από την Αλλη Μεριά που βγάζει στο δρόμο προς Πήλιο, είναι η μοναδική εναλλακτική διαδρομή. Ωστόσο, στην έναρξη της διαδρομής προς Αλλη Μεριά, λίγο μετά το πάρκινγκ, τα μποτιλιαρίσματα είναι συχνό φαινόμενο και ο κίνδυνος ατυχήματος υπαρκτός. Επί σειρά ετών το παλιό ελαιοτριβείο γίνεται αιτία να στενεύει απότομα το πλάτος του οδοστρώματος. Μέσα στον δρόμο προβάλει ξαφνικά ο περίτοιχος σπιτιού, και το πλάτος περιορίζεται σε μόλις τρία μέτρα. Αυτοκίνητα που διασταυρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα. Πρέπει ο ένας να περιμένει να περάσει ο απέναντι.

Με την κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου ανοίγει το «στένεμα» του δρόμου και ξεκινούν οι εργασίες, που προβλέπουν δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις.

Αυτοψία

Στο μεταξύ, έγινε αυτοψία σε περιοχές της Ανακασιάς, του Αγ. Ονουφρίου και του Ανω Βόλου, όπου αναφέρθηκαν προβλήματα από τους κατοίκους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, στη συνάντηση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΜΒ.

Το κλιμάκιο της δημοτικής αρχής κατέγραψε τα προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία χρονίζουν, και, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, σύντομα θα ξεκινήσουν διαδικασίες και εργασίες για την αντιμετώπισή τους.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στον δρόμο στο Πλάι στον Ανω Βόλο, όπου κατέρρευσε τμήμα του πρανούς, στον δρόμο από Αηδονοφωλιές προς Αγ. Ονούφριο, στο γεφυράκι στο ρέμα στον Αγιο Ονούφριο, αλλά και σε καθαρισμό αυλακών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου