ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για την πορεία του αποχετευτικού της Αγριάς

ανησυχία-για-την-πορεία-του-αποχετευτ-80400

Την ανησυχία τους ότι το αποχετευτικό έργο στην Αγριά δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε εντός των χρονικών ορίων της νέας παράτασης που δόθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ στον εργολάβο, εκφράζουν κάτοικοι της Αγριάς. Σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου, Μπάμπη Ζάχο, στην εργολαβία απασχολούνται ελάχιστα άτομα και η πορεία των εργασιών εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

«Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Δίνονται συνεχώς παρατάσεις. Δυστυχώς όμως ούτε με τη νέα παράταση θα ολοκληρωθεί», εκτίμησε ο κ. Ζάχος.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης των εργασιών στον εργολάβο έως τις 21 Απριλίου, εκτιμήθηκε ωστόσο ότι το έργο θα είναι έτοιμο έως τέλος του μήνα προκειμένου να δοκιμαστεί, και στη συνέχεια να απευθυνθεί πρόσκληση στους κατοίκους να υποβάλλουν αιτήσεις για τις συνδέσεις των οικιών τους με το δίκτυο αποχέτευσης. Υπενθυμίζεται ότι, μαζί με τις αιτήσεις, οι δημότες καλούνται να πληρώσουν και τέλη που προϋπολογίζονται στο ποσό των 400 ευρώ ανά σύνδεση, ενώ κάθε καταναλωτής θα επιβαρυνθεί και με το κόστος της κατασκευής της σύνδεσης, το οποίο εξαρτάται από την απόσταση κάθε κατοικίας από το δίκτυο και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης.

Οι αργοί ρυθμοί του έργου ωστόσο δεν είναι η μοναδική αιτία ανησυχίας των κατοίκων. Σύμφωνα με τον κ. Ζάχο υπάρχουν κακοτεχνίες στο δίκτυο. «Τα φρεάτια είναι γεμάτα με θαλασσινό νερό. Αυτά που είπε ο πρόεδρος για την άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα δεν έχουν βάση. Το δίκτυο πρέπει να είναι στεγανό. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσουμε να πλημμυρίσουμε με βοθρολύματα. Πρέπει να γίνεται επίβλεψη των εργασιών», επισημαίνει ο κ. Ζάχος.

Ο ίδιος θέτει και ζήτημα επίσπευσης των διακλαδώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει η Περιφέρεια να προχωρήσει σε ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού δικτύου που είναι αρμοδιότητάς της, ενώ ζητά την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος σε οδούς που υπάρχουν ανοιχτά σκάμματα με κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. «Πρέπει να αποκατασταθούν το ταχύτερο οι οδοί Πορφυρογένη, Καραγιάννη, Παπαποστόλου και Σεϊτανίδη», αναφέρει ο κ. Ζάχος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου