ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένες» προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜΒ

παγωμένες-προσλήψεις-στη-δευαμβ-157139

Προσλήψεις προσωπικού στον… «πάγο» στη ΔΕΥΑΜΒ. Από το φθινόπωρο η επιχείρηση αναμένει 50 οκταμηνίτες για την κάλυψη αναγκών της, μέχρι και χθες όμως δεν ήρθε η οριστική έγκριση. Σε εκκρεμότητα είναι επίσης και οι προσλήψεις 28 μόνιμων υπαλλήλων μέσω Υπουργείου Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, η επιχείρηση προκηρύσσει διαγωνισμό για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στον Βιολογικό παρατηρείται έλλειψη προσωπικού, και όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, υφίσταται κίνδυνος πλημμελούς συντήρησης των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει και του καλοκαιριού.

Ως εκ τούτου, και δεδομένης της καθυστέρησης πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, προκηρύσσεται διαγωνισμός για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρολογικής συντήρησης, μηχανολογικής συντήρησης, συντήρησης δικτύου αυτοματισμών και παρακολούθηση λειτουργίας και διαδικασιών. Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 57.000 ευρώ.

Με αντίστοιχο τρόπο είχαν καλυφθεί οι ανάγκες στις ΕΕΛ και από 1η Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Βάιο Ζεμπέογλου, «επειδή γνωρίζω τις μεγάλες ελλείψεις που υφίστανται στον Βιολογικό θα συναινέσω στην προσωρινή αναγκαστική λύση, μέχρι οι προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού να δώσουν ανάσα στην υπηρεσία. Ωστόσο ζητάμε τη σταδιακή κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν από μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να αποφεύγονται εργολαβίες και συμβάσεις».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρ. Σαββάκης, οι προσλήψεις των 50 οκταμηνιτών δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, και ήδη έχει ζητηθεί από την υπηρεσία να κάνει τον προγραμματισμό της για τους νέους οκταμηνίτες. «Μας είχαν πει ότι δεν στέλνουν τους οκταμηνίτες πριν από τα Χριστούγεννα και ότι θα το κάνουν μέχρι 10 Ιανουαρίου. Εως και σήμερα δεν έχουμε τελική έγκριση για να προχωρήσουμε σε προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Σαββάκης, προσθέτοντας ότι εκκρεμότητα υπάρχει και για τους 28 μόνιμους υπαλλήλους που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών,η πρόσληψη των οποίων θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Διαγωνισμός για οχήματα

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκαν οι όροι διαγωνισμού για την αγορά οχημάτων. Πρόκειται για δύο φορτηγά ανοιχτού τύπου, δύο φορτηγά τύπου van και δύο επιβατικά αυτοκίνητα, που θα καλύψουν ανάγκες της υπηρεσίας.

«Χρειαζόμαστε αυτοκίνητα στη ΔΕΥΑΜΒ, δεδομένου ότι ξεκινούν και τα μεγάλα έργα το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου