ΤΟΠΙΚΑ

Σύγχρονες… Αμαζόνες κοντά σε όσους έχουν ανάγκη

σύγχρονες-αμαζόνες-κοντά-σε-όσους-έχ-227388

Το όνομα της βασίλισσας των Αμαζόνων στην ελληνική μυθολογία, η βασιλεία της οποίας ανάγεται στην εποχή του Τρωικού Πολέμου και η οποία διακρίθηκε τόσο για τη δυναμική της στη μάχη όσο και για την ομορφιά της, δανείστηκαν τρεις Βολιώτισσες για να «βαφτίσουν» την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία τους: «Πενθεσίλεια». Στόχος της είναι να γίνει πολύτιμος συνοδοιπόρος στο πλευρό γυναικών και παιδιών που έχουν ανάγκη. Ο σκοπός ιερός και οι τρεις σύγχρονες… Αμαζόνες θα χρειαστεί να οπλιστούν με δύναμη και ενέργεια για να φέρουν σε πέρας το φιλανθρωπικό τους έργο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Νίκη Πρίντζου, Ελενα Αλεξίου και Μαρία Καρδαρά είναι τα ιδρυτικά μέλη της Πενθεσίλειας, που ήδη έκανε την πρώτη άτυπη συνάντησή της την εβδομάδα που πέρασε σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου.

Μόλις προ δεκαπενθημέρου συντάχθηκε το καταστατικό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ήδη αριθμεί 200 εγγραφές. Στο διοικητικό συμβούλιο της Πενθεσίλειας συμμετέχει και η φιλόλογος Ελένη Γιαννούκου, που υποστηρίζει τον ιδρυτικό πυρήνα στα πρώτα τους βήματα.

Μέσω της «Πενθεσίλεια», γυναίκες με αγάπη για τον συνάνθρωπο, αναμένεται να δώσουν και επίσημη υπόσταση στη φιλανθρωπική προσφορά τους. Οι τρεις Βολιώτισσες, επί σειρά ετών άλλωστε, αναπτύσσουν πλούσια φιλανθρωπική δράση, στο πλευρό κάθε οικογένειας και φιλανθρωπικού σωματείου που έχει ανάγκη.

Όλα γίνονται σιωπηλά και διακριτικά για χρόνια. Αλλωστε όπως επισημαίνει η κ. Πρίντζου «η φιλανθρωπία δεν χρειάζεται διαφήμιση». Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να συστήσουν την «Πενθεσίλεια» και να βγουν στο προσκήνιο, δεν είναι άλλος από την επιθυμία τους να ενισχύσουν την εθελοντική προσφορά. «Βοηθάμε ανθρώπους για να βοηθούν ανθρώπους», είναι το σύνθημα της Πενθεσίλειας και αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό: «θέλουμε να αυξηθούν οι άνθρωποι που θα βοηθούν τους συνανθρώπους τους, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, εθελοντικά», ανέφερε η κ. Πρίντζου.

Η δράση της Πενθεσίλειας θα έχει στο επίκεντρο τη γυναίκα και το παιδί. «Η γυναίκα είναι ο κορμός και το παιδί το διαμάντι της οικογένειας», επισημαίνει η κ. Πρίντζου.

Μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, θα παρέχεται βοήθεια στους τομείς κατ’ αρχήν της υγείας και της εκπαίδευσης. «Δεν υποκαθιστούμε, δρούμε επικουρικά στο κράτος για κάποια οικογένεια που μπορεί να μην έχει τα χρήματα να απευθυνθεί σε ένα γιατρό ή να στηρίξει το παιδί στις σπουδές του», τονίζουν τα τρία ιδρυτικά στελέχη της Πενθεσίλειας.

Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Πενθεσίλεια θα παρουσιάσει τον σκοπό της σύστασής της σε μία πρώτη εκδήλωση, ένα fashion show, που θα γίνει στο Casino Music Hall. Παρουσίαση ενδυμάτων γνωστών καταστημάτων του Βόλου, χορός, δώρα, θα περιλαμβάνει η πρώτη μεγάλη κοινωνική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Ο οκτάλογος της Πενθεσίλειας

Η ομάδα Πενθεσίλεια είναι μια πρωτοβουλία δραστήριων γυναικών που ιδρύθηκε με κυρίαρχο σκοπό να απαντήσει στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες των γυναικών, των οικογενειών τους και της κοινότητας εν συνόλω.

Ο οκτάλογος της Πενθεσίλειας:

1. Για την προστασία του παιδιού από κάθε μορφή βίας και παροχή βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα γυναίκες που έχουν ανάγκη.
2.Για τη διάδοση της ιδέας του Εθελοντισμού.
3.Για την ενίσχυση της πρόσβασης στη γνώση, την εκπαίδευση, την επικοινωνία, τον πολιτισμό
4.Για τη βοήθεια στη μητρότητα με μαιευτική και ιατρική συμβουλευτική, ιατρική πρόληψη, ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση. Προσωπική ανάπτυξη των γυναικών μέσω της αισθητικής, της δημιουργικής απασχόλησης και της ψυχαγωγίας.
5.Για την ανάδειξη γαστρονομίας και μαγειρικής με την πρωτοβουλία των γυναικών
6.Για την ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των γυναικών για θέματα που αφορούν τον ρόλο της ως μητέρας, γυναίκας, εργαζόμενης και επαγγελματία, διάγνωση, θεραπεία, ανακουφιστική φροντίδα, ψυχολογική, συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη.
7.Για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της παιδικής ηλικίας και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών
8.Για την προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού ως κοινωνικοπολιτικής παρέμβασης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικού έργου στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας, με πλήρη αποδοχή των αρχών των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου