ΤΟΠΙΚΑ

«Πνίγηκε» το Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς

πνίγηκε-το-δημοτικό-σχολείο-ζαγορά-229381

Λίμνες… θύμισαν χθες το πρωί οι αίθουσες διδασκαλίας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς. Τα νερά της σφοδρής βροχόπτωσης που έπεσαν στην περιοχή, βρήκαν δίοδο μέσα από τα κουφώματα των παραθύρων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι αίθουσες. Μάλιστα τόσο λόγω των νερών που υπήρχαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όσο και λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών που πήγε χθες σχολείο, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν πραγματοποιήθηκε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη Ζαγορά το ύψος της βροχής για την Πέμπτη έφθασε στα 91,6 χιλιοστά, ένα από τα έξι μεγαλύτερα ύψη βροχής στη χώρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της Ζαγοράς, Κυριάκο Τάσιο, δρόμοι και καλντερίμια είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πάνω από το σχολείο, δημοτικό αυλάκι έσπασε και τα νερά έτρεψαν όλα προς το σχολείο.

«Τα φαινόμενα ήταν έντονα και ακραία», σχολίασε ο διευθυντής, που όταν το πρωί μπήκε μέσα στο σχολείο είδε παντού λίμνες από νερά. Στις 5 ανατολικές αίθουσες από τις 11 συνολικά του σχολείου, καθώς και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα πατώματα ήταν γεμάτα νερό.

«Ειδοποίησα τις καθαρίστριες να απομακρύνουν όσο το δυνατό περισσότερα νερά. Δυστυχώς στο σχολείο υπάρχουν κακοτεχνίες στα κουφώματα. Πρόκειται για κακή κατασκευή», σχολίασε ο κ. Τάσιος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Αποστόλη Σουλδάτο, οι δάσκαλοι έχουν προχωρήσει ακόμη και σε πατέντες για να μην μπαίνει η βροχή στις αίθουσες: σφηνώνουν σακούλες ανάμεσα στα παράθυρα.

Χθες όμως λόγω της έντονης βροχής, τίποτα δεν σταμάτησε το νερό από το να μπει μέσα στο κτίριο.

Στο σχολείο χθες πήγαν μόνο οι 11 από τους 97 μαθητές. «Και λόγω της κατάστασης και λόγω των λιγοστών μαθητών, η γιορτή για το Πολυτεχνείο δεν έγινε», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλδάτος, μίλησε για κακή κατασκευή. «Οσες προσπάθειες συντήρησης κι αν έχουν γίνει, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόγραμμα αντικατάστασης των κουφωμάτων, αλλά και των φωτιστικών, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που βγαίνει σε δημοπρασία ελπίζουμε να διορθωθεί το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου