ΤΟΠΙΚΑ

500 νέες συνδέσεις κάθε μήνα στο δίκτυο φυσικού αερίου

500-νέες-συνδέσεις-κάθε-μήνα-στο-δίκτυο-φ-229465

Στις 25.000 ανέρχονται οι οικογένειες σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Αγριά που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο του φυσικού αερίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν θέρμανση για τον χειμώνα αλλά και ζεστό νερό. Οι συνδέσεις αυξάνονται διαρκώς, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπακούρας.

«Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου. Δεν είναι μόνο το κόστος που είναι χαμηλότερο από αυτό του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι και η άνεση και αυτονομία που προσφέρει στον καταναλωτή», σχολίασε ο κ. Μπακούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την περσινή περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έχει σημειωθεί αύξηση κατά 83% στις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου.

Μάλιστα, ειδικά μετά το δίμηνο του καλοκαιριού Ιουλίου – Αυγούστου, κάθε μήνα γίνονται και 500 νέες αιτήσεις για συνδέσεις με το δίκτυο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπακούρας, εκτός από τις 25.000 συνδέσεις σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Αγριά, υπάρχουν επιπλέον 150 συνδέσεις στο Βελεστίνο και 100 στον Αλμυρό. «Από το 2019 θα επεκταθούμε και στη Ν. Αγχίαλο», επεσήμανε ο ίδιος.

Εργασίες συνδέσεων στην Αγριά

Από τη Δευτέρα ξεκινούν εργασίες για τη σύνδεση νοικοκυριών με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Αγριά.

Πρόκειται για νοικοκυριά που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την εταιρεία, μέχρι και σήμερα όμως δεν έχουν καταφέρει να συνδεθούν. Πολίτες κατήγγειλαν ότι «έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ εταιρείας και Δήμου Βόλου». «Μας λένε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου δεν επιτρέπουν στην εταιρεία να κάνει εργασίες, γιατί στην περιοχή έπεσε νέος ασφαλτοτάπητας. Είναι Νοέμβριος, έχουμε πληρώσει τα συμβόλαια και δεν έχουμε θέρμανση στο σπίτι», κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα, οι εργασίες συνδέσεων θα ξεκινήσουν από Δευτέρα. «Το θέμα είναι οι πολίτες να φροντίζουν να κάνουν τις αιτήσεις τους έγκαιρα, προκειμένου να μη χρειάζεται να σκάβουμε σε πρόσφατα αποκατεστημένους δρόμους και μετά να γίνονται μπαλώματα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία από όλες τις πλευρές», σημείωσε ο κ. Μπακούρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου