ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύσεις για τα επεισόδια στη Μαβίλη στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για κεραία

μηνύσεις-για-τα-επεισόδια-στη-μαβίλη-σ-303002

Στις 129 οι κεραίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στον Βόλο

Μηνύσεις αντάλλαξαν για τα προχθεσινά επεισόδια στην οδό Μαβίλη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που ξεφύτρωσε στη γειτονιά, η 61χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και η 47χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο έχει εγκατασταθεί η κεραία.

Όπως είναι γνωστό, προχθές, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής, η 47χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού επέστρεψε στη γειτονιά. Ήθελε να παρκάρει έξω από το σπίτι της, όπου ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργία της κεραίας.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, μία 61χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι όταν παρασύρθηκε από το ΙΧ που οδηγούσε η 47χρονη.

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν εκατέρωθεν μηνύσεις. Η 61χρονη που τραυματίστηκε κατέθεσε μήνυση εναντίον της 47χρονης, για πρόκληση σωματικής βλάβης με παράσυρση από πρόθεση, και η 47χρονη κατέθεσε μήνυση εναντίον της 61χρονης και μιας ακόμη 47χρονης γυναίκας, για εξύβριση, απειλή και πρόκληση φθορών στο ΙΧ της. Οι τρεις γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Οι κάτοικοι της οδού Μαβίλη δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού για την κεραία το ερχόμενο Σάββατο στις 7 το απόγευμα. Θα συγκεντρώσουν τα στοιχεία των συνδρομητών της συγκεκριμένης εταιρείας και υπογραφές ότι επιθυμούν να προχωρήσουν σε διακοπή της σύνδεσής τους αν δεν απομακρυνθεί η κεραία από τη γειτονιά τους.

129 κεραίες στον Βόλο

Οι αντιδράσεις στην οδό Μαβίλη για την κεραία χαμηλής όχλησης που έχει «ανάψει φωτιές» στους περίοικους, έρχονται σε συνέχεια αντιδράσεων τόσο στην Αγριά όσο και στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων προ μηνών, οπότε κι εκεί είχαν εγκατασταθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στις γειτονιές.

Βάση του χάρτη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στον Βόλο υπάρχουν εγκατεστημένες 129 κεραίες.

Πρόκειται για 63 κεραίες χαμηλής όχλησης (ΕΚΚΧΟ) που τοποθετούνται με μια απλή δήλωση, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν 41 αδειοδοτημένες κεραίες κινητής, 16 ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, 2 χαρακτηρισμένες ως ΤΚΚ και 7 χαρακτηρισμένες «νόμιμη λειτουργία».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι 39 είναι στο κέντρο του Βόλου, ενώ 25 ακόμη συγκεντρώνονται πάνω από την Αναλήψεως.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου