ΤΟΠΙΚΑ

24 μαθητές εκτός σχολείου

24-μαθητές-εκτός-σχολείου-303349

Αποκλεισμένοι προς το παρόν από τη δημόσια εκπαίδευση είναι 24 τελειόφοιτοι μαθητές των ΕΠΑΛ Μαγνησίας. Με την ολοκλήρωση του προηγούμενου σχολικού έτους δεν έλαβαν απολυτήριο λόγω απουσιών, και με την έναρξη της νέας χρονιάς δεν μπορούν να ενταχθούν σε καμία τάξη!

Πρόκειται για 24 μαθητές που πέρυσι είχαν μείνει από απουσίες στη Γ’ τάξη των ΕΠΑΛ στον νομό. Αρχικά το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που έμειναν στην ίδια τάξη θα δημιουργούνταν ειδικό τμήμα και δεν θα επανεγγράφονταν στη Γ΄ Λυκείου. Αυτό έγινε γιατί ο τύπος του ΕΠΑΛ διαφέρει μεταξύ του 2013 και του 2016.

Στη Μαγνησία 24 μαθητές κατέθεσαν αιτήσεις να ενταχθούν σε ειδικό τμήμα. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, περιμένουν…

Εγκύκλιος του υπουργείου έβαλε φρένο στη σύσταση του ειδικού τμήματος και δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την «τύχη» των μαθητών, που περιμένουν να ξεκινήσουν μαθήματα για να ολοκληρώσουν το λύκειο.

Δεν είναι όμως μόνο οι συγκεκριμένοι μαθητές των ΕΠΑΛ που δεν γνωρίζουν τι τους… ξημερώνει. Στα επαγγελματικά λύκεια υπάρχουν 37 ολιγομελή τμήματα στα οποία τα μαθήματα σε τομείς και ειδικότητες έχουν ξεκινήσει, έστω και χωρίς βιβλία, οι μαθητές όμως δεν γνωρίζουν αν θα εγκριθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν, ή αν θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο για να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα ή αν θα χρειαστεί να αλλάξουν ακόμη και τομέα ή ειδικότητα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η έγκριση των ολιγομελών αναμένεται με μεγάλη αγωνία από μαθητές αλλά και τις ίδιες τις διευθύνσεις των σχολείων, όπου ακόμη η κατάσταση είναι ρευστή.

«Κανείς δεν γνωρίζει αν θα λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα τμήματα, αν οι μαθητές θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα στην επαγγελματική εκπαίδευση», σχολίασε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Βάιος Λιαπόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου