ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλείς διαδρομές προς το σχολείο

ασφαλείς-διαδρομές-προς-το-σχολείο-371882

Χάρτη με οδικές διαδρομές προς το σχολείο, που όμως θα είναι απόλυτα ασφαλείς και άνετες για τους μαθητές που καθημερινά διανύουν αποστάσεις από το σπίτι προς το σχολείο και αντίστροφα, ετοιμάζεται να δημιουργήσει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, η καθημερινή μετάβαση στο σχολείο, που για την πλειονότητα των μαθητών γίνεται με τα πόδια, κρύβει κινδύνους… Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της διαδρομής προς το 10ο Γυμνάσιο Βόλου μέσω της οδού Διμηνίου, όπου δεν υπάρχουν καν πεζοδρόμια, και οι μαθητές με τις σχολικές τσάντες στους ώμους συνυπάρχουν στο οδόστρωμα με φορτηγά και αυτοκίνητα που διέρχονται με μεγάλες ταχύτητες.

Αλλά και στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο διερχόμενοι του Περιφερειακού, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου πολλοί μαθητές αναγκάζονται να διασχίζουν την Αναλήψεως. Η μετάβαση στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου σημαίνει διαδρομή από την οδό Σταδίου, σε στενά πεζοδρόμια, δίπλα από φορτηγά και αυτοκίνητα.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ασφαλείς και άνετες διαδρομές που θα ακολουθούν οι μαθητές καθ’ οδόν προς το σχολείο και στην επιστροφή τους», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, που έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Με την έναρξη των μαθημάτων θα χαραχθούν οι βέλτιστες διαδρομές και οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου οι μαθητές να διέρχονται δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς εμπόδια και με όσο το δυνατό πιο άνετα πεζοδρόμια.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί συνδρομή και από τους κατά τόπους δήμους, προκειμένου να δρομολογήσουν τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις.

Προτεραιότητες

Στο μεταξύ, ενόψει του νέου σχολικού έτους γίνεται προγραμματισμός σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και για μια σειρά ακόμη θεμάτων. Θα ανοίξει εκ νέου το θέμα της αγοράς οικοπέδου πίσω από το κτίριο Αποστόλου, προκειμένου να αναγερθεί σύγχρονο διδακτήριο για να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Επίσης θα γίνουν επαφές ώστε από την πρώτη ημέρα των μαθημάτων μετά τον Αγιασμό, να υπάρχει εξασφαλισμένο πρόγραμμα σίτισης μαθητών από την Εκκλησία και από τους δήμους, ενώ ταυτόχρονα δρομολογούνται και δύο προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων: ένα κολύμβησης (στα πρότυπα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) κι ένα γνωριμίας με κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, που ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς με δύο σχολεία της επαρχίας.

Τέλος, θα γίνουν και επιμορφωτικά σεμινάρια για διευθυντές πάνω στο αντικείμενο της εφαρμοσμένης διοίκησης εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου