ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για «σημαίες»

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-σημαίες-385845

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για την ενημέρωση του συνόλου των καταστηματαρχών σχετικά με την απαγόρευση τοποθέτησης διαφημιστικών σημαιών ύψους τριών έως και τεσσάρων μέτρων και διαφημιστικών πινακίδων έξω από τα μαγαζιά εστίασης, πάνω στα πεζοδρόμια και την άκρη του οδοστρώματος. Η παραγγελία διενέργειας ελέγχων έγινε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προς τις εισαγγελίες πρωτοδικών των τεσσάρων θεσσαλικών πόλεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας με έγγραφό της στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων, δίνει εντολή για τη διαταγή ελέγχων στις πόλεις όσον αφορά το θέμα των διαφημιστικών σημαιών και πινακίδων. Στο έγγραφο, γίνεται λόγος για αλγεινή εικόνα και υποστηρίζεται ότι «δημιουργούν ποικίλα προβλήματα στην ασφάλεια χρήσης οδών και πεζοδρομίων από τους πεζούς αλλά και στην ορατότητα εκ μέρους των οδηγών των κυκλοφορούντων οχημάτων».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με έγγραφό της προς τον δήμο παραγγέλλει διενέργεια ελέγχων «για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων – σημαιών ικανού ύψους περί 3-4 μέτρων, τοποθετημένων είτε επί του πεζοδρομίου είτε επί του οδοστρώματος έμπροσθεν διαφόρων καταστημάτων, για την άμεση απομάκρυνση αυτών και την απαγόρευση της τοποθέτησής τους στο μέλλον, και για την αυστηρή επιτήρηση εφαρμογής των ισχυόντων κανόνων και προϋποθέσεων για την τοποθέτηση γενικώς διαφημιστικών πινακίδων».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου, Ανδρέα Ζέρβα, ήδη από τη Δημοτική Αστυνομία, έχουν ενημερωθεί πόρτα-πόρτα το σύνολο των επιχειρήσεων και άμεσα θα ξεκινήσουν και νέοι έλεγχοι για την επιβολή προστίμων στους παραβάτες. Υπάρχει δε, όπως αναφέρει σχεδιασμός για την ενημέρωση και των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.

Ωστόσο από την υπηρεσία δηλώνεται αδυναμία για την αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής των κανόνων, δεδομένου ότι στη δημοτική αστυνομία υπηρετούν μόλις 3 άτομα.

Αυτοψίες

Παράλληλα με τις διαφημιστικές πινακίδες, έχουν ξεκινήσει αυτοψίες και για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο του Βόλου, αλλά και στις γειτονιές, όπου έχει εμφανιστεί το φαινόμενο συνοικιακά μαγαζιά να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια. «Η υπηρεσία έχει γίνει δέκτης πολλών ανώνυμων καταγγελιών για καταστήματα εστίασης είτε στο κέντρο είτε στις γειτονιές, που αναπτύσσουν παραπάνω από το προβλεπόμενο τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου