ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης διαπρέπει στις ΗΠΑ

βολιώτης-διαπρέπει-στις-ηπα-386788

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2005 και σήμερα διαπρέπει στις ΗΠΑ, όπου εργάζεται ως καθηγητής έρευνας στο τμήμα Πυρηνικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Perdue. Ο Βολιώτης Μίλτος Αλαμανιώτης βραβεύτηκε χθες από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη λαμπρή του επαγγελματική πορεία και καταχειροκροτήθηκε από αποφοίτους του τμήματος, στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Χωροταξίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ένας παλιός απόφοιτος του τμήματος επέστρεψε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η λαμπρή του καριέρα, για να βραβευτεί για την πορεία του και να αποτελέσει φωτεινό φάρο για τους σημερινούς αποφοίτους.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή μας που έχουμε τον Μίλτο κοντά μας. Είναι απόφοιτος της σχολής και έχει καταφέρει να διαπρέψει με προσπάθεια και κόπο. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους φοιτητές μας να διαπρέπουν», είπε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Αθανάσιος Λουκάς, προλογίζοντας τον Μίλτο Αλαμανιώτη.

«Μου φαίνεται σαν να ήταν χθες, όταν βρισκόμουν στο κτήριο Παπαστράτος και αναζητούσα το τμήμα μου, που το βρήκα σε ένα γραφείο στον 6ο όροφο. Η σχολή ξεκίνησε με τρία δωμάτια και ένα εργαστήριο. Αναπτύχθηκε, ορθοπόδησε και έχει πλέον ένα αξιόλογο πρόγραμμα σπουδών που αναγνωρίζεται διεθνώς», είπε συγκινημένος από την πλευρά του στο χαιρετισμό του ο κ. Αλαμανιώτης, δηλώνοντας ότι ως απόφοιτος της σχολής θα βρίσκεται κοντά τόσο στο τμήμα όσο και σε όποιον φοιτητή ή απόφοιτο θελήσει τη βοήθειά του.

Ο Μίλτος Αλαμανιώτης έλαβε το δίπλωμα του μηχανικού υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2005 και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του στην πυρηνική τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Perdue το 2010 και το 2012 αντίστοιχα.

Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής, ενώ παράλληλα δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014.

Η διεπιστημονική του έρευνα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων και προσεγγίσεων μηχανικής μάθησης για έξυπνα ενεργειακά συστήματα και έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, έξυπνες πόλεις και για την ανίχνευση κρυμμένων ραδιενεργών υλικών. Η έρευνά του μάλιστα έχει χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ και από το Υπουργείο Ενέργειας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 εργασίας, έχει συγγράψει το βιβλίο Έξυπνη Ηλεκτρική Ενέργεια, ενώ τον Ιούνιο του 2015 ήταν μέλος της πρώτης ακαδημαϊκής ομάδας που διετέλεσε μετρήσεις και έρευνα στην περιοχή εθνικής ασφάλειας στην Νεβάδα των ΗΠΑ. Είναι ακόμη ενεργό μέλος της Αμερικανικής Πυρηνικής Κοινωνίας και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου